Джипката да ни управлява още две години? Данке шойн, хер Премиер!

BIG5 АНАЛИЗ Джипката да ни управлява още две години? Данке шойн, хер Премиер!

 

Когато под креслото на Бойко Борисов пламне огън, той бяга от премиерския си кабинет и намира спасение в любимата Джипка.

 

Захочна да я яха, когато ГЕРБ бе разтресен от „Апартаментгейт” и лъсна грозната истина за най-близкото му обкръжение, което за 10 години във властта лично се обогати и затъна в привилегии и корупция.

А когато площадите на София и градовете на България бяха залети от гневни млади хора, отвратени от Задкулисието на Борисов и пълните му с пари и злато шкафчета, той отново и задълго се качи в „спасителната” Джипка. Изпллашен и унизен, не даваше отговор на протестираща България, а криейки се, обикаляше села и паланки, като подробно обясняваше как ще остави след себе си стабилна и богата държава, пълна с магистрали, заводи и спортни зали. В унисон с лъжите му послушно-удобните медии-мисирки, задъхвайки се от умиление, обилно ни облъчваха с „откровенията Бойкови” – без да задават въпроси и да търсят истината за краха на държавата – последна във всички евростатистики.

Заради безмерната самовлюбеност на Борисов, който иска всички да го обичат (от ресторантьори и фолкпевици до учители и академици), той отпусна COVID мерките през лятото и здравната система почти издъхна – България достигна най-високата смъртност в света, а болните умираха пред вратите и стълбите на болниците!?

Тогава като в театър на абсурда Брисов пак се качи в прословутата Джипка, този път със здравния министър и шефа на „Пирогов” – за да им покажел каква прекрасна маркировка била сложена на някаква магистрала!?

Джипката е Неговото спасение, Неговата крепост! Но преди броени дни той изневери и на нея – качи се на хеликоптер и от облаците обеща да ни построи магистрала „Хемус”, но само ако остане на власт поне още две години, защото „другите” щели да забатачат работата.

Всеки нормален българин би се запитал – накъде повече би могла да се провали държавата? За 11 години власт на Бойко Борисов нашето Отечество е последно по доходи и пенсии, по здравно обслужване, по екология, по сигурност на гражданите, по свобода на словото, по духовна нищета и демографски колапс. Но сме „първи” по бедност и корупция, по заболеваемост и неграмотност! Пък по демагогия  правителството ни няма равно в цялата Вселена!

А Борисов иска от нас още две години живот за този мафиотско-мутренски модел и властваща простащина, за това безвремие на повсеместната корупция!? Не, данке шойн, хер Премиер!

Време е за промяна, за власт, произтичаща от народа и в името на интересите на трудовите хора, за реална парламентарна република, а не за управление на Джипката.

Днес отговорността е на всеки един от нас – да се обединим в мощен съюз „Всички срещу модела „ГЕРБ”, за честни и демократични избори, на които да изберем управляващи с компетентност и морал. Ако сега не успеем – за пореден път ще потвърдим тъжното правило: всеки народ си заслужава управниците.

 

Проф. Светлана Шаренкова

Последни новини

И структурите във Враца скочиха срещу Слави: Разочаровани сме! Има задкулисие!

Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой...

Мариус Куркински: Преходът беше брутален и зверски планиран – съсипа пролетариата и роди измекяри

„На 40 нямах усещане, че имам собствен живот – съществувах заради театъра и той беше всичко за мен. Бях подчинил съществуването си на него....

Сенатът на САЩ гласува икономическия пакет от 1,9 трилиона долара за възстановяване на американската икономика

Окончателният законопроект включва еднократни плащания в размер на 1400 долара на много американци  Американският сенат в събота прие плана за облекчаване на икономическата и здравна...

Поредната инспекция на премиера се превърна в предизборна агитация: „Нашата кампания е лесна – само показваме какво сме направили“

Според Борисов светът сега е като една тенджера под налягане  „Предизборната кампания на ГЕРБ е лесна, само трябвало да покажат какво са направили. Ние сме...