Георги Свиленски: След решението за изключването на Гергов хората искат да се върнат в БСП

BIG5 АКЦЕНТИ Георги Свиленски: След решението за изключването на Гергов хората искат да се...
Нека групата, подкрепяща Гергов, да протестира пред централата на ГЕРБ, а не пред „Позитано“ преди изборите

 

„Казусът „Георги Гергов“ от дълго време е в центъра на вниманието в централата на БСП, в Националния съвет. В контролната комисия са постъпвали множество жалби през годините относно дейността на Гергов като председател на градската и областната организации в Пловдив. Знаете и резултатите на пловдивската организация през годините, когато Георги Гергов бе кандидат за кмет – бе класиран на пето място. Социалистите в Пловдив не приемат пловдивската организация да бъде съпричастна на някакви процеси, които са извън целите на БСП“. Това заяви в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Социалистът посочи, че за изключването на Гергов уставът на БСП е спазен от първия до последния член. Той бе категоричен, че не става въпрос за междуличностни разчиствания на сметки, а за обективна позиция.

Депутатът от БСП информира зрителите, че за по-малко от пет часа са се подписали 114 членове на Националния съвет, като никога не е имало толкова бързо събиране на подписи. Той допълни, че само един от членовете на НС до момента е гласувал против, 2-ма са въздържали се и 111 са „за“, като събирането на подписи  продължава пет работни дни.

„Само за 7-8 часа вече има десетки заявления за приемане в БСП-Пловдив. На хора, напуснали през годините, на хора изгонени и на нови членове, които виждайки промяната, искат да се присъединят към БСП. Това показва правилността на тези решения”, коментира пред БТВ Свиленски.

Свиленски заяви: „Корнелия Нинова не може да сложи никого на ключови позиции или да разгонва който и да е. Тези процедури се извършват на Конгрес. 900 делегати определиха състава на Националния съвет. 900 делегата определиха кой да бъде върховният орган на партията, а 80% от социалистите – 50 000 човека, решиха Корнелия Нинова да бъде председател. Корнелия Нинова нито може да слага хора, нито може да маха хора. Функцията на Нинова е да ръководи партията и Националния съвет, а колективният орган взима решенията” , сложи край на спекулациите депутатът-социалист.

Георги Свиленски призова групата, подкрепяща Гергов, когато дойде в София да дойде и да си каже мнението в централата на БСП, но да бъде толкова активна и да отиде и пред централата на ГЕРБ, защото там ще има действителни поводи за протести.

„И когато има протести пред Министерски съвет другарите от Пловдив да дойдат и да участват в тези протести. Нека да бъдат активни относно правителството, относно Борисов и ГЕРБ. Най-лесно да дойдеш пред „Позитано“ два месеца преди избори. Иначе ще потвърдят моите съмнения защо протестират пред „Позитано“, а не пред сградата на ГЕРБ”, посочи социалистът.

Свиленски изтъкна, че няма никакви опровергаващи факти спрямо доклада на работната група. Той допълни, че тази група е получила всички жалби от техните съпартийци, както и всичките решения на всички органи на партията.

„Последните години БСП се ръководи единствено от устава, от програмата си и от органите – Контролната комисия и Национален съвет. След решението за изключването на Гергов хората искат да се върнат в БСП. Явно през годините е имало натрупано напрежение. Много хора се връщат, защото виждат променена БСП. БСП има ръст в доверието и това е благодарение на политиката, която води това ръководство”, подчерта Георги Свиленски.

Последни новини

Назначиха двама нови заместник-министри на енергетиката

 Мирослав Дамянов и Александър Николов са новите заместник-министри на енергетиката, назначени от служебния премиер Стефан Янев, съобщи министерството на енергетиката Мирослав Дамянов е с над...

Словесен вандализъм по никое време!

Призивите за премах­ване на Памет­ника на Съвет­с­ката армия са поредна русофоб­ска и антидемок­ратична провокация, въз­раж­дат на езика на омразата и са във вреда на...

Изгониха и шефа на Митниците Георги Костов, сменя го човек на Орешарски

 Служебното правителство продължава с кадровите рокади в приходните агенции – Георги Костов днес беше отстранен от ръководството на Агенция „Митници“ и заменен от Павел...

Министър Асен Василев представи екипа си, ще търси увеличаване на приходите от големите данъкоплатци

 „Както обещахме, тук сме да представим екипа на Министерство на финансите през следващите месеци до изборите и назначаването на редовно правителство на Република България”....