Черният лебед се възприемал за символ на злото! Затова Парижката опера премахна “Лебедово езеро” от репертоара си.

BIG5 ПРОФИЛ Черният лебед се възприемал за символ на злото! Затова Парижката опера премахна...

 

Наскоро назначеният директор на Парижката опера Александър Нийф планира да премахне три от най-известните балетни хореографии от репертоара заради твърденията, че тези спектакли насърчават доминирането на бялото, казва самият Нийф пред Le Monde.

 

Въпросните три балета са – „Лешникотрошачката“, „Лебедово езеро“ и „Баядерка“, всички хореографирани са от покойния Рудолф Нуреев. Според вестник „Льо Монд“ въпросните три балета са били набелязани за премахване по следните причини. В „Лебедово езеро“ белият лебед е символ на доброто, а черният – на злото. В „Лешникотрошачката“ критиците откриха проблеми с танца „Кафе“ с арабска тематика, докато в „Баядерка“ – по сценарий на унгарския композитор Имре Калман – се приема, че има проблематична танцова сцена с участието на чернокожи деца.

Мен ако питате – трябва да се спре и „Kingsman: The Secret Service“ например, в който Самюъл Джаксън е символ на злото, а Колин Фърт – на доброто. Но ако вървим по логиката на Александър Нийф, трябва да искаме спиране на „Умирай трудно 3“, където моят човек Джеръми Айрънс е символ на злото, а чернокожият Самюъл Джаксън е символ на доброто. Също така, за да има расова равнопоставеност би трябвало да се спре прожектирането на „RED 1“, в който Морган Фриймън е символ на доброто, а Ричард Драйфус – на злото, защото белите хора ще се почувстват засегнати. Всъщност трябва да се спрат всички филми, театрални и балетни постановки, в които чернокожите са символ на злото, а белите – на доброто. За да бъде всичко политкоректно обаче, трябва да се забранят и всички филми, в които чернокожите са символ на доброто, а белите – символ на злото. Трябва да останат само филмите, пиесите, балетите и оперите, в които всички са добри, за да няма хора, които да се чувстват дискриминирани.

Ще се получи нещо като инфантилната песен, която Сандра Бълок слушаше в полицейската кола със Силвестър Сталоун на задната седалка в „Demolution Man“. А, грешка, този филм също не трябва да се цитира – там Уесли Снайпс е гадняр… Примерите са безкрайно много.

Ако следваме логиката на на Нийф най-добре ще е да ликвидираме тотално опера, кино, балет и театър, защото никога няма да има ситуация, в която всички да са доволни.

За да е всичко наред ще трябва да се премахна и от снимката пред Парижката опера (нищо че тогава, на 5 май 2013 г., Нийф още не беше оперен началник и не прокарваше идиотските си идеи) на която с тамошния уличен музикант пеем „One“ на U2, защото на снимката няма чернокож!

Тъпичко, нали?

Така ще е ако слушаме либерастите и политкоректните!

Галин Люцканов

www.lyutskanov.co.uk

 

източник: Афера

Последни новини

И САЩ отписаха Борисов! Време е да му покажем червен картон!

 Проф. Светлана Шаренкова: Нерадостен край се очертава за отиващата си и морално разкапана власт начело с Бойко Борисов. „Началствата“ го отписват, но все пак...

Топ 5 на срамните парламентарни издънки

Парламент в услуга на правителството  44-тото Народно събрание ще се запомни с липсата на контрол върху действията на правителството и с пренебрежителното отношение на министър-председателя...

Мустафа Карадайъ: Трябва да свалим арогантността, авторитаризма и агресията от политическата сцена в България

„За 10 години управление демокрацията е тежко болно, институциите не работят не комуникират помежду си. Премиерът се изживява като Краля слънце“  Тези избори са едни...

Ахмед Доган: Костов, както винаги, лъже! ДПС никога не е искало оставката на Богомил Бонев

Костов се възползва от напрежението между СДС и ДПС, за да урежда вътрешно-политиическите си проблеми. Той виждаше в лицето на Богомил Бонев много сериозен...