Илияна Йотова: Трябва да има пилотен проект за гласуване по пощата

BIG5 АКЦЕНТИ Илияна Йотова: Трябва да има пилотен проект за гласуване по пощата
Аз не бих опредлила един държавник като „доверено лице“ на друг, разкритикува вицепрезидентът реплика на Румен Радев

 

„Консултациите не са имали за предмет датата на изборите, а за да проведем свободни избори. Това значи хората да гласуват спокойно, с максимално доверие на хората“. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA News вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Президентът не прибърза с датата, защото почти всички участници в консултациите казват, че така се е завъртяла подготовката. На тези парламентарни избори няма да има електронно гласуване, но трябва да има пилотен проект за гласуване по пощата, да опитаме. Много българи зад граница ще имат много трудности да го направят по време на пандемията“, смята тя.

Според нея Румен Радев умее да носи отговорност, а заплашителният тон на управляващите партии е нелеп и неуместен.

Аз не бих опредлила един държавник като „доверено лице“ на друг, заяви  Илияна Йотова по повод думите на президента Радев, че „Борисов е доверено лице на президента Ердоган“. Тя дори подчерта, че си „прави самокритика“, имайки предвид, че говори като част от президентската институция.

Йотова заяви, че за нея би било чест заедно с Радев да бъдат отново кандидат-президентска двойка, издигната от БСП.

„Предпочитам БСП да води битки навън, отколкото вътре в партията“, коментира тя последните събития около изключването на Георги Гергов по предложение на НС на БСП. Йотова заяви, че се отдава прекалено много внимание на този случай, тъй като той не единственият в партията.

Според нея най-важното е, че за първи път БСП си е избрала директно лидер и нов Изпълнителен съвет, за които се надява да имат глава на раменете и да знаят какво вършат.

„Смятам, че БСП е в състояние да спечели предстоящите парламентарни избори, но е важно какви политики ще се водят“, посочи вицепрезидентът.

По думите ѝ ще има максимална представителност на българските граждани в новия парламент.

Този път протестите бяха спонтанно събиране на хора, не беше ръководен от политически формации. Лидерството не е да търсиш постоянно баланс между търсене и предлагане, а да вземаш и непопулярни решения.

За Йотова 2021 г. не е само година на избори, но и на възстановяване, а следващият министър-председател трябва да облече символично бялата престилка.

Последни новини

Защо в Германия искат да премахнат думата „раса“ от конституцията

Управляващите в Германия търсят мнозинство за прокарване на поправка думата "раса" да бъде извадена от конституцията и да бъде заменена със забрана за дискриминация...

И структурите във Враца скочиха срещу Слави: Разочаровани сме! Има задкулисие!

Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой...

Мариус Куркински: Преходът беше брутален и зверски планиран – съсипа пролетариата и роди измекяри

„На 40 нямах усещане, че имам собствен живот – съществувах заради театъра и той беше всичко за мен. Бях подчинил съществуването си на него....

Сенатът на САЩ гласува икономическия пакет от 1,9 трилиона долара за възстановяване на американската икономика

Окончателният законопроект включва еднократни плащания в размер на 1400 долара на много американци  Американският сенат в събота прие плана за облекчаване на икономическата и здравна...