Борисов: Мерките ни са либерални, защото можем да управляваме кризи

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов: Мерките ни са либерални, защото можем да управляваме кризи
Някои се надсмиват леко в момента, че България била последна по ваксинация, но ще запеят друга песен, подчерта премиерът по време на посещението си в град Раковски

 

Мерките ни са либерални, защото имаме добро управление и можем да управляваме кризи. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение на „Индустриална зона Раковски”, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа.

„Либерални мерки, няма вечерен час. Още от гръцката криза през 2009 година – най-голямата финансова криза. После миграционната криза. В България – нула миграция. Сега пандемията – 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете министерства: социалното и икономическото, за подкрепа на бизнеса. Само дотук е към 7 млн. лв. за тази зона“, допълни той.

„Преди българите гледаха към Великобритания. Сега англичаните ще гледат към България. Вече процесът е видим. Само във футбола няма така да стане“, посочи още Бойко Борисов.

Някои се надсмиват леко в момента, че България била последна по ваксинация, но ще запеят друга песен, подчерта премиерът.

„Аз искам да им кажа да изчакат 2-3 дена и може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията в момента, ще се окаже, че проф. Ангелов е бил най-прав като заделихме за всички ваксинирани и втората доза. Много държави се изкушиха и ваксинираха повече хора. Сега при нарушени доставки няколко хиляди човека могат да се окажат в България, че нямаше да имат втора доза, защото виждате какво става в света – бой за ваксини. И в един момент представете си тези хора с ваксините не си получават пак ваксините. Затова нека малко да ги оставим да се наговорят. Като видят какво става из Европейския съюз, друга песен ще запеят. Не, че ще се извинят, но нека сега да си говорят така- не ни пречат“, допълни той.

Междувременно Министерството на здравеопазването съобщи, че утре у нас пристигат още 18 720 дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

Пратката ще бъде приета зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД), откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната. След приемането на ваксините в 8,35 ч. брифинг за медиите ще дадат главен държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

По-късно през деня министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще се реимунизира срещу Covid-19. Втората доза ваксина ще му бъде поставена в 11,00 ч. в аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ „Александровска“.

Последни новини

„Ужилени“ от Красен Кръстев собственици в Beso Homes ще получат Aкт 16

Очаква се той да бъде подписан на 1 март, когато ще се проведе заседанието на ДНСК  Добра новина за потърпевшите от спор между двама съдружици...

Македонските лидери след 1945 са били български учители, разкриват архивни документи

През 1948 г. Панко Брашнаров и Павел Шатев, който по това време е първият министър на правосъдието на Народна федеративна република Македония и депутат...

Кольо Колев: В следващия парламент е възможно партиите да са само четири – ГЕРБ, БСП, „Има такъв народ“ и ДПС

Няма лошо в привличането на популярни лица в гражданските квоти на партиите, но идеята е да се прави политика, а не шоу, смята социологът  В...

Корнелия Нинова: Мога да допринеса за промяна в Пловдив с конкретни политики и проекти

БСП настоява за преотстъпване на част от данъците, за да остават в общината, а не да се раздават еднолично  „Мога да допринеса за промяна в...