Радев: Борисов не спира да заема театрални пози

0
255
Президентът отговори остро на Борисов

 

„Борисов не се трогна нито за битите български протестиращи и журналисти, нито за отравянето на Емилиян Гебрев и други български граждани. В Европарламента се прочу със заканата “да изгори” Елена Йончева, както сам се изразява в записа, а в европейската преса с това, че праща в турските затвори хора, потърсили убежище в Европа“. Това се посочва в позиция на президента Румен Радев, разпространена от пресслужбата на държавния глава.

„Сега се прави на радетел за демокрация. Защото вече приключи с тази в България, затова “освобождава” други народи. За мен проблемите на българската демокрация са прекалено драматични, за да ги крием зад загрижени, театрални пози. Оставям тази роля на Борисов“, допълва държавният глава.

По рано днес по време на поредната си инспекция – този път в Сливница, министър-председателят заяви: „На Европейския съвет беше разгледано и задържането на опозиционния лидер в Русия Алексей Навални. На този фон са оглушителни тишината и мълчанието на президента Радев. До този момент той не се е произнесъл. Европейските депутати, а началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират, докато се гласуваше Резолюцията на Европейския парламент за освобождаването на Навални и неговите хора“.

Свързани публикации:

Борисов: Като пуснем големите ученици от 4 февруари, ще отворим и залите

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here