Видяла жабата, че подковават вола…

BIG5 ЦИТАТИ Видяла жабата, че подковават вола...
Защо нито веднъж „радетелят на човешките права” не се стресна от факта, че под неговото управление сме на 111-о място по свобода на словото!?

 

Бойко Борисов бил силно загрижен за съдбата на т. нар. руски опозиционер Алексей Навални, който ще трябва да отговаря пред руските съдебни власти за нарушаване на ограничения на условна присъда, постановена преди години. Изцяло вътрешна работа на суверенна Русия, поради което нито България, нито Европа или Америка имат право да се месят, както между другото Русия не се меси в техните дела.

Сигурно всички български проблеми са решени от правителството, та Борисов отново се зае отново да оправя „международното положение”. Но всъщност нищо ново под слънцето – няма русофобски повод, по който от западните посолства и централи да е дошла директива („шпионски” скандали,  санкции, конфронтационни декларации и т. н.), и Борисов да не е рапортувал като съветско пионерче: „Всегда готов!”. Разликата е, че този път си позволи да търси сметка на българския президентът Румен Радев по „случая Навални”. Ироничният отговор на държавния глава, че Борисов е приключил с нашата демокрация и сега е тръгнал да „освобождава” други народи, беше точен и навременен.

Като допълнение ще попитаме:​

Къде беше „радетелят на човешките права”, когато в продължение на години се подслушваше политическата му опозиция, а неговият вътрешен министър Цв. Цветанов организираше арести в стил „Ти си абсолютен престъпник, лягай на земята”!?

Къде беше и през горещото лято на 2020 г., когато протестиращите срещу неговия режим млади българи бяха пребивани и влачени по площадите от подчинената му полиция!?

Защо нито веднъж не се стресна от факта, че под неговото управление сме на 111-о място по свобода на словото!?

А нима чухме думичка от Борисов, когато през 2015 г. в Одеса (Украйна) над 40 мирни граждани бяха изгорени живи в Профсъюзния дом от разбеснели се майдановци!? Защо „борецът за правда и справедливост” не се противопостави на резолюцията на Европарламента, която изопачи историята, като приравни фашистките палачи на 27-те милиона жертви от някогашния СССР, дали живота си за свободата на Европа и света от кафявата чума!?

На нашия герой ще припомним, че човешките права, свободата и демокрацията не са разменна монета, нито повод за махленски заяждания между институциите. Темата не позволява двоен аршин, а Борисов направи точно това, за разлика от разумните европейски лидери (Меркел, Макрон и др.), които не се втурнаха да коментират лековато темата „Навални”.

Предстоят ни парламентарни избори и всички ние трябва да решим дали отново ще жертваме националния си интерес заради зависимости и внушения, или ще отстояваме интересите на суверенна България в днешния многополюсен свят, в които Русия е един от полюсите, с които сме длъжни да се съобразяваме.

Проф. Светлана Шаренкова

Последни новини

Волгин: Не слушайте соросоидните анализатори

Трябва да излизаме извън моделите, които ни задават говорещите глави от телевизора, подчерта Петър Волгин в предаването „Политически НЕкоректно“  Ако наистина искаме нещо в България...

Крум Зарков: НС се превърна в орган, който подпечатваше решенията на изпълнителната власт

Самият факт, че премиерът не се явява в парламента по ключови въпроси, конституционната рамка на страната бе изкривена, коментира депутатът от БСП  Непрестанен скандал. Така...

При Слави няма министерство на културата. Ето възможните причини

Или остава едната единствена възможност - Веждю  Отсъствието на министър на културата в листата на Слави Тр. може да е по няколко причини:- забравили...

Борисов на инспекция в Брестовица: Подменяме изцяло водната мрежа

Премиерът обеща лозята да бъдат невредими  Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Брестовица, Пловдивско. Той е придружен от заместник-регионалния министър Николай Нанков и областния...