Калин Вельов нападна ДПС и БСП – Карадайъ го затапи подобаващо!

BIG5 ПРОФИЛ Калин Вельов нападна ДПС и БСП - Карадайъ го затапи подобаващо!
Опасни за здравето са думи с „П“ като „ДПС“ и „БСП“, които биха били скандирани на предизборни срещи.

 

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Калин Вельов по време на дебата по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение за изборите, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

В началото на изказването си той заяви, че иска да разведри атмосферата.

„Ние музикантите, които записваме в студио, ако сте забелязали, имаме черни, кръгли мрежички пред микрофоните, които спират компресията. Това са букви, които изхвърлят много въздух. За съжаление при пандемична обстановка това предизвиква изхвърляне на слюнки и е опасно за здравето. Обикновено думи, които съдържат „П“ и които биха скандирани на срещи като „БСП“ и „ДПС“ са опасни за здравето, коментира още Вельов.

Карадайъ отговаря на Вельов: Абревиетурата ПКП влиза ли в категорията опасни за здравето думи?

Абревиатурата ПКП влиза ли в категорията опасни за здравето думи?

Този въпрос зададе на Калин Вельов (ГЕРБ) председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата по Закона за мерките и действията по време на извънредното положение за изборите.

„Репликата ми е във въпросителна форма. Абревиатурата ПКП влиза ли в тази категория или не влиза?“, попита още веднъж Карадайъ, цитиран от „Фокус“.

Репликата му бе предизвикана от изказване на музиканта и депутат от ГЕРБ Калин Вельов, който заяви, че думи, съдържащи „П“ като „БСП“ и „ДПС“ са опасни за здравето. И обясни, че когато се скандират такива думи, изхвърча повече слюнка – музикантите знаели това.

От своя страна председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще се въздържи от коментар. „Това беше толкова грозно“, заяви тя.

Абревиатурата „ПКП“ стана популярна след изказване на премиера Борисов по адрес на Караянчева, изтекло в скандален запис през лятото.

Последни новини

Посолството на САЩ подкрепи пребития от полицаи журналист Димитър Кенаров

Посланик Мустафа се срещна с журналиста Димитър Кенаров, за да изрази още веднъж подкрепата на Съединените щати за свободните и независими медии като важна...

Истината за Beso Homes или как Красен Кръстев успя да превърти милиони през фирмите за сметка на хората

 В началото на месеца ви информирахме за казуса с агенцията Beso Homes и конкретно сградата Modern Living Apartments, при който собственици все още очакват...

Медийно законодателство в „12 без 5”, или защо сме „бананова република” по свобода на словото

В последните часове от живота на 44-тото народно събрание  правителството на Борисов предложи „на юруш” изменения в Закона за радиото и телевизията, които по...

Борисов обяви официално първият водач в листа на ГЕРБ

При неочаквана инспекция на трасето Видин – Монтана, днес премиерът Борисов демонстрира желанието да работи със силни, доказали се лица от гражданското общество по...