Каракачанов даде отбраната на концесия!

BIG5 АКЦЕНТИ Каракачанов даде отбраната на концесия!
Става дума за огромни пари и мащабна корупция

 

Огромен и позорен скандал завихри Министерски съвет, внасяйки в парламента промяна в Закона за концесиите, според която военни обекти и дейности по отбрана и национална сигурност могат да бъдат давани на концесия.

Предложението е внесено от Министерски съвет, но със сигурност и без съмнение министърът на отбраната Красимир Каракачанов е в час за каква гранде корупция става въпрос и без негово съгласие няма как да бъде внесена тази позорна безобразна промяна, пише Afera.bg.

На практика с тази промяна в закона за концесиите се пускат военни обекти и дейности, свързани с отбраната и националната сигурност, като те ще могат да бъдат давани на концесия!

Първо, става дума за огромни пари и мащабна корупция.

Второ, става дума за национална сигурност на държавата, като оттук ще изскачат и летища, пристанища, военни производителни мощности, обекти, съоръжения, земя, бойна техника, радари, честоти…

Така правителството, разбирай Красимир Каракачанов, узаконяват мащабна корупция, свързана с отбраната и националната сигурност, давайки я на… концесия!

Няма дори да отваряме дума за класифицираната информация и „чувствителните услуги“ в сферата на отбраната, които също влизат в… концесия!

Безумието на правителството в лицето на Каракачанов лъсна в пленарна зала, след като даже от ГЕРБ изрекоха, че са склонни да оттеглят тази промяна в Закона за концесиите.

ДПС и БСП категорично се възпротивиха на това безобразие, никой обаче не можа да отговори на въпроса кой, аджеба, точно е внесъл тази продажническа и предателска промяна в закона за концесиите, слагайки отбраната и националната сигурност на тезгяха.

Ясно като бял ден е обаче, че очевидно Красимир Каракачанов е в час и съвсем съзнателно е дал добро отбраната ни и националната сигурност да бъде давана на концесия.

Толкова се бързаше, че от ГЕРБ даже предложиха удължаване на работното време до приемане на законопроекта.

И в крайна сметка той беше гласуван на първо четене.

Така предизборно сега ще си раздадат на концесия купища военни обекти и дейности от сферата на отбраната и националната сигурност, сещате се срещу какви огромни средства, наречени корупция, отбелязва Afera.bg.

 

Последни новини

OpenLux: Шефът на „Лукойл“ – собственик на „България мол“

Освен това се оказа, че в “Лукойл” няма броячи за контрол върху потоците горива на входящите и изходящи тръби от нефтокомбината и неговия частен...

Боряна Димитрова: ГЕРБ изгуби битката и в медиите и социалните мрежи

Партията на Слави спечели от активността си по време на кампанията в социалните мрежи, смята социологът  Привържениците на ГЕРБ са разочаровани от липсата на активно...

„Галъп”: България иска кабинет анти-ГЕРБ

64,4 % не вярват, че този парламент ще излъчи правителство, 54,5% искат кабинет на Слави Трифонов, сочи проучването  Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство...

Австрия предлага да бъде домакин на евентуална среща между Байдън и Путин

 Австрия предлага своята столица Виена като място за евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Това стана, след...