Калоян Методиев: Лидерският сблъсък е Нинова – Борисов, изходът е непредвидим

BIG5 АКЦЕНТИ Калоян Методиев: Лидерският сблъсък е Нинова - Борисов, изходът е непредвидим
Нинова показа воля за промяна, вижда се стремеж към нови идеи и тяхното реализиране, коментира политологът и директор на институт “Рего”

 

„Президентската република причислявам към политическата екзотика. Трябва да търсим оптимизиране и укрепване на парламентарната демокрация“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Калоян Методиев, политолог и директор на институт “Рего”.

„Такава е и идеята за избори по пощата, особено в нашата ситуация и особено в навечерие на самите избори“, допълни той.

„Всичко, което се случи през изминалата година, мина под знака на коронавируса. Трябва да се мисли за възстановяване на държавата и икономиката. Ако не се засили и темпа на ваксинация, ще изпаднем в изолация, което няма да помогне за възстановяването“, каза още Методиев.

„Голямата битка на тези избори ще бъде ГЕРБ – БСП, което означава битка на статуквото и промяната. Изходът е непредвидим от ситуацията, резултатите са много близки. Протестният вот по логика би трябвало да отиде в най-голямата опозиционна партия -БСП“, смята още той.

За него залогът на тези избори ще бъде дали ще си отиде един модел, една епоха на ГЕРБ и Бойко Борисов. Методиев вярва, че този модел трябва да се смени с опозиция, която да носи по-голяма прозрачност, по-голям стремеж към истината.

Голямата битка на тези избори е БСП –ГЕРБ. Лидерският сблъсък е Нинова – Борисов. От този сблъсък ще се разбере дали ще имаме промяна или ще се запази статуквото. Изходът е непредвидим, интригата е много голяма, резултатите са много близки, коментира Калоян Методиев.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„Нинова показа воля за промяна, смени много хора в ръководството, влизат млади хора в партията, вижда се стремеж към нови идеи и тяхното реализиране“, убеден е той.

Според него трудно ще се състави правителство, но ще трябват държавници и лидери, за да се стабилизира държавата.

„Основните теми пред обществото сега са икономиката, здравеопазването, образованието, за това нещо трябва експертиза, не е време за генерали и силоваци“, заключи Калоян Методиев.

Последни новини

OpenLux: Шефът на „Лукойл“ – собственик на „България мол“

Освен това се оказа, че в “Лукойл” няма броячи за контрол върху потоците горива на входящите и изходящи тръби от нефтокомбината и неговия частен...

Боряна Димитрова: ГЕРБ изгуби битката и в медиите и социалните мрежи

Партията на Слави спечели от активността си по време на кампанията в социалните мрежи, смята социологът  Привържениците на ГЕРБ са разочаровани от липсата на активно...

„Галъп”: България иска кабинет анти-ГЕРБ

64,4 % не вярват, че този парламент ще излъчи правителство, 54,5% искат кабинет на Слави Трифонов, сочи проучването  Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство...

Австрия предлага да бъде домакин на евентуална среща между Байдън и Путин

 Австрия предлага своята столица Виена като място за евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Това стана, след...