Блокирани българи с малки деца в Германия заради PCR тестове

0
408

 

Повече от 30 българи са блокирани в Германия, сред тях има и малки деца. Това твърдят пред Нова ТВ част от пътуващите.

 

По думите им те са пътували с автобус от София за Франция, но на влизане в страната, те са спрени заради липса на PCR тестове.

Блокираните разказаха, че преди пътуването от транспортната фирма няколко пъти им е било казано, че не им трябва тест. Полицията пък им е съобщила, че това е било ново изискване отпреди няколко часа и тези, които нямат тест, не могат да продължат.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Хората с тестове пък са принудени да чакат останалите, възможно е да им изтекат нужните часове.

„Вече 6 часа сме тук и чакаме. Идваме, за да работим, никой от нас не идва на екскурзия”, каза една от блокираните българи.

„Ситуацията действително е комплицирана. Нотата от външно министерство, е публикувана след като автобусът е отпътувал. Опитваме се да разрешим случая“, заяви Георги Атанасов – изп. директор на „Юнион Ивкони”.

„В момента ситуацията на място не може да бъде разрешена, затова сме организирали автобус, който да ги върне до България. Той е изпратен от най-близкото място и ще е при тях след около 6-7 часа”, каза още той.

По думите му има вариант и за осигуряване на хотел за блокираните. „Не намирам вина нито в пътниците, нито във фирмата”, каза още Атанасов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here