Манолова: Подкрепяме президента Радев за следващ мандат

0
296
Утре ще бъде обявено наименованието на коалицията, с което „Изправи се.БГ“ и Отровното трио ще се явят на предстоящите парламентарни избори

 

Нямаме наше колективно решение, но знаейки какво е мнението на част от хората на площада, знаейки каква е волята на повечето от гражданските организации, които са част от „Изправи се.БГ“ и лично моето мнение, да, ние подкрепяме президента Радев за следващ мандат.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред БНР относно обявеното по-рано днес кандидатиране за втори мандат на президента Румен Радев.

В критични за нацията моменти президентът направи своя избор. Той застана на страната на народа, а не на страната на корумпираното управление и се ползва с огромна подкрепа сред българските граждани. В условия на диктаторски режим, след 11 години управление на Борисов, имаме нужда от силно лидерство и президентът показа, че може да демонстрира такова, допълни тя.

Манолова е категорична, че управляващите нямат интерес от висока избирателна активност и всячески се стараят да откажат гражданите да гласуват.

Лицемерно е оправданието, че има малко време до изборите, за да отварят Изборния кодекс. Друг път са го правили буквално дни преди изборния ден и между двата тура на изборите. Има обективни причини да се отвори Изборният кодекс, защото хора под карантина няма да могат да гласуват, допълни председателят на „Изправи се.БГ“.

Манолова заяви, че е застрашено и правото на глас на българите зад граница. Почтеното решение на управляващите беше гласуване по пощата или поне да дадат право на българите във Великобритания да гласуват в повече от 35 избирателни секции, категорична е тя.

Видеонаблюдението при броенето на бюлетините е задължително. При спазване на здравните мерки няма как да има пряка видимост върху процеса на броене на бюлетините. Ще настояваме наблюдателите, застъпниците и гражданите да имат право да стриймват броенето на бюлетините, за да има граждански контрол и пряка видимост върху процеса, каза още Манолова и допълни, че управляващите правят всичко възможно да разубедят гражданите да гласуват, включително с говорене за следваща вълна от COVID-19.

Председателят на „Изправи се.БГ“ подчерта, че към момента Гражданската платформа е набрала повече от половината необходими за страната доброволци за честни избори.

Манолова заяви, че утре ще бъде обявено наименованието на коалицията, с което „Изправи се.БГ“ и Отровното трио ще се явят на предстоящите парламентарни избори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here