Георги Марков: САЩ ще ни натиснат да се откажем от ветото за РС Македония и да приемем Истанбулската конвенция

0
453

„Очевидно, обединителните мерки на неолибералната радикална левица в Америка ще доведат до още по-голямо разединение в страната. Това е моето скромно мнение за бъдещите години на велика Америка“, пише в социалната мрежа депутатът от ГЕРБ

 

Георги Марков публикува своята прогноза за влиянието на САЩ и президента Джо Байдън върху българската политика. Ето пълният текст без реакторска намера:

ЩЕ ОБЕДИНИ ЛИ БАЙДЪН АМЕРИКА И БЪЛГАРИЯ?
ТРЪМПИСТИТЕ У НАС СА ПОВЕЧЕ ОТ БАЙДЪНИСТИТЕ

Георги Марков

ТРЪМПИСТИТЕ У НАС СА ПОВЕЧЕ ОТ БАЙДЪНИСТИТЕ

Приятели,

Големи коментари паднаха по повод речта на президента Радев. Аз обаче няма да го коментирам, ТЪЙ КАТО СЪМ АБСОЛЮТЕН РЕПУБЛИКАНСКИ ШАМПИОН ПО КРИТИКА НА ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА. Нещо повече: пред очите на цяла България МУ ИСКАХ ИМПИЙЧМЪНТ ОТ ТРИБУНАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, но на другия ден уважаемият господин Томислав Дончев ме бламира.

Вицепремиер е човекът, голям началник, с опит от зората на демокрацията – какво да правиш. Истината налага да припомня, че в „Панорама“ Влади Горанов направо ме довърши – „конституционалистът“ Горанов каза, че конституционалистът Марков бърка с този импийчмънт. И така, приятели, Радев ще си изкара мандата – кучетата си лаят, керванът си върви.

Затова реших да коментирам не Радев, а американския президент Байдън, който разбираемо ще играе по-важна роля за вътрешната и външна политика на България, отколкото нашенският държавен глава.

1. Ще обедини ли Байдън Америка?
В тронното си слово при встъпване в длъжност уважаемият президент на велика Америка Джо Байдън съвсем резонно заяви, че ще работи ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА РАЗЕДИНЕНА АМЕРИКА.

Това ще е задача на задачите.
Първите мерки на новата власт в Америка обаче са удивително разделителни.

Така например: президентът ще раздаде тескерета на 11 млн. мигранти, очевидно бъдещи гласоподаватели на Демократическата партия, така че републиканците да останат изборно капо завинаги.

Вслушвайки се в думите на Хилъри Клинтън, ще има и закон срещу ВЪРХОВЕНСТВОТО НА БЯЛАТА РАСА.

Дума няма, че върховенство на бялата раса не трябва да има, но няма как нейни представители да не попитат защо няма закон срещу върховенството и на другите раси. Ще имат ли привилегии другите раси да изпотрошват и палят Америка и да секат главите на исторически фигури, та дори и на Исус Христос. Няма ли да бъде изправен пред съд убиецът на Ашли Бабит на прага на Капитолия, или ще му се размине, защото тя е бяла?

Вероятно Байдън ще се вслуша и в невероятното, но наистина изказано предложение на Хилъри Клинтън да бъдат репресирани поддръжниците на Тръмп. А те не са 75 души, а 75 МИЛИОНА. Пред такава ВЕЛИКА РЕПРЕСИЯ не са се изправяли и съветските другари.
Няма как да не прибавим и „обединяващото“ изказване на Нанси Пелоси – няма мама, няма татко, няма той и тя. Със сигурност фермерите християни от Централните щати ще полудеят от радост.
За десерт на обединението на Америка ще се изиграе и втори импийчмънт на Доналд Тръмп, за да бъде изключен завинаги от политиката.

Очевидно, обединителните мерки на неолибералната радикална левица в Америка ще доведат до още по-голямо разединение в страната. Това е моето скромно мнение за бъдещите години на велика Америка.

2. Ще обедини ли Байдън и разделена България?

Със сигурност администрацията на Байдън ще играе съществена роля във вътрешната и външна политика на България.

Ето моята прогноза в какво ще ни обединяват американските другари:

– ЩЕ НИ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ ОКОЛО ОТКАЗ ОТ ВЕТОТО, КОЕТО НАЛОЖИХМЕ ЗА МАКЕДОНИЯ. То вече се започна: отвъд океана г-жа Марлин Олбрайт нарече българското вето ТРАГЕДИЯ и подсети брюкселските институции да ни стегнат сиджимката /прочее, те вече го направиха с решението на Европарламента за македонско малцинство в България/. Бившият американски президент Пардю окачестви ветото като голяма грешка и намекна, че въпросите за историята и езика ни за отживелица. Край казва човекът на тероризирането на Северна Македония. Та си спомних 36-тото НС, в което бях депутат: та ние до такава степен бързахме да признаем първи Македония, че го направихме в отсъствието на председателя на парламента и външния министър, които бяха на 15 мин. кацане в София. Лично д-р Желев нави Елцин, при посещението му в България, Русия също да признае Македония. Малко по-късно на мач в Скопие целият стадион мощно освиркваше българския химн.
Интересно защо американските неолиберали не размахват пръст на Макрон, който изигра театрото да склони да има преговори с Македония, само дето тя няма да бъде приета, докато ЕС не се реформира, т.е. в близките поне 10 г. Не се размаха пръст на Холандия, че на референдум отсвири Украйна за членство в ЕС. Никой не се кара и на Испания, Гърция, Румъния, Словакия, Кипър, че не признават Косово.

– ЩЕ НИ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ ОКОЛО ГЛОБАЛНИЯ ПАКТ НА ООН ЗА МИГРАНТИТЕ. В този документ цинично се пише, че миграцията е източник на просперитет на Европа до 2030 г. Страшен просперитет – обезглавени учители, полицаи и свещеници във Франция, премазани християни, изнасилени малолетни в Германия, разстрели по улиците на Холандия, Австрия, Белгия.
Доналд Тръмп отхвърли на секундата този пакт, последван незабавно от Орбан. Отказаха да го подпишат и Полша, Чехия, Австрия, Австралия, Швейцария и Израел. За чест и слава на нашата държава, отказа и българското правителство със заслужената роля на патриотите. Джамбазки и моя милост първи казахме не на този пакт.
Без съмнение, новата американска администрация ще се присъедини към пакта и може да излезе права навремето министър Захариева, че България не го приема „засега“.

– ЩЕ НИ НАТИСНАТ ЯКО ДА ПРИЕМЕМ И ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ. Какво значи някакъв Конституционен съд?! Още повече, че през октомври ще има и четирима нови съдии и могат да преразгледат решението, с което Конвенцията беше кремирана. Първото решение на новия Европарламент беше в същата посока, то беше потвърдено и по искане на бай Радан от „Да, България“ и Йончева от БСП-то. Въобще възможно ли е г-жа Пелоси да не иска мама и тате, а пък ние да държим за това. Дано гласуването ми срещу Истанбулската конвенция, което на практика я спря, не отиде на вятъра.

– ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА НИ ОБЕДИНЯТ ОКОЛО РУСОФОБИЯТА.
Да му мислят русофилите, аз от 1971 г. съм унгарофил. Ще им се наложи да четат Сорос, а не Иван Вазов. Току-виж ни пратили и някоя и друга военна лодка в Черно море да пази туристите от руската агресия. Дай Боже, да не загубим Варна, както украинците Крим.
Да чуем какво ме попита малкият Иванчо: „Бате, нема ли да има велико народно въстание срещу този гнет? Имаме такива въстаници като Бабикян, Маникян и Хаджикян, такава Райка Княгиня като Мая Манолова.“ Отговорих му: „Иванчо, няма да има велико народно въстание, а велико народно търпение. 45 години търпяхме съветските другари безропотно, ще изтърпим за 4 г. и американските неолиберали. Па после пак ще почнем да пеем.“ Иванчо ми вика: „Коя песен бе, бате?“ „Как коя бе, Иванчо: „Времето е наше“, като 1989 г.“
Приятели, все пак да не губим надежда, поне за Истанбулската конвенция ще бият камбаните и ще има анатема от Българската православна църква за всяка институция, която се опита да ни взема мама и татко и да кръсти Дядо Коледа Дядо Мраз, и да ни въведе третия пол. Огромният интерес към статията ми във фейсбук „Дълбок поклон на Доналд Тръмп“ и реакциите към нея ме карат да мисля, че тръмпистите в България са в пъти повече от байдънистите – те са против американския износ на демокрация, няма да се откажат от традиционното семейство, искат си мама и татко, не желаят бомбардировки и жертви на православни християни, каквото се случи в Сърбия, не желаят войни и глобализъм.

П.С.: Приятели, съвсем скоро ще започна рубриката „Прогнозите на Георги Марков“ за изборите у нас, Германия, Холандия, че дори и в областта на спорта – Европейско по футбол и Олимпиада идват все пак.

https://www.facebook.com/deputatmarkov/posts/3826529697399397

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here