Борисов: Мерките ни са най-либералните в света!

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов: Мерките ни са най-либералните в света!

 

Нашите мерки са най-либералните в света и параметрите ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите.

 

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в завод на „Нестле“ в София, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

„Най-голямата радост за нас е, че такива големи предприятия с огромно име с света продължават да инвестират. Те не си тръгват, а продължават да строят, да правят нови мощности. Това отговаря на всички въпроси относно инвестициите. Това са ни любимите производства. Това са много работни места, работи се и за износ. Изключително доволни сме. Това, че инвестираме в инфраструктурата, помага на предприятията, защото всичката продукция отива в другите страни по автомагистралите“, заяви той.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

„Нашите мерки относно пандемията са най-либералните в света. В сравнение с Франция, за момент хората да си представят, че в 18.00 часа трябва да са си по домовете. Обикновено взимаме само лошото и пропускаме това, в което сме по-напред. Само мога да се радвам. Пазете хората. Опитваме се и работните места да пазим, както и психическото здраве на хората. Всяка държава сама решава какви мерки да сложи, но нашите параметри са такива, че ни позволяват учениците да тръгнат на училище, да отворим и моловете и фитнесите. Дай Боже така да продължим. Ваксинираме много усилено“, заяви той.

Според министър Лъчезар Борисов по време на пандемия предприятията показват, че в България има добър бизнес климат. Той посочи, че инвестицията в завода на „Нестле България“ е 25 млн. лв за модерна линия на производство.

В Предприятието работят над 1000 човека, повече от 600 от тях са заети в завода. 15% от администрацията работи на място в хибриден модел и това помага на предприятието да се справя в условията на коронавируса. 25 години дружеството инвестира в българския пазар и изнася продукт с добавена стойност.

От компанията благодариха на премиера и правителството за добрите политики и възможността за развитие, дори и по време на пандемия. Оттам уточниха, че администрацията работи онлайн и спазват всички мерки.

Последни новини

Истината за Beso Homes или как Красен Кръстев успя да превърти милиони през фирмите за сметка на хората

 В началото на месеца ви информирахме за казуса с агенцията Beso Homes и конкретно сградата Modern Living Apartments, при който собственици все още очакват...

Медийно законодателство в „12 без 5”, или защо сме „бананова република” по свобода на словото

В последните часове от живота на 44-тото народно събрание  правителството на Борисов предложи „на юруш” изменения в Закона за радиото и телевизията, които по...

Борисов обяви официално първият водач в листа на ГЕРБ

При неочаквана инспекция на трасето Видин – Монтана, днес премиерът Борисов демонстрира желанието да работи със силни, доказали се лица от гражданското общество по...

„Амнести Интернешънъл“ се възмути от езика на омразата на Навални, вече не го приемат за „затворник на съвестта“

Отговарящият за връзките с медиите на Амнести за Русия и Евразия Александър Артемиев каза, че получените сигнали са във връзка със стари видео записи...