Джейхан Ибрямов: Станахме свидетели на некомпетентно и некадърно ръководене на заседанието на парламента

BIG5 ЦИТАТИ Джейхан Ибрямов: Станахме свидетели на некомпетентно и некадърно ръководене на заседанието на...

 

Станахме свидетели на некомпетентно и некадърно ръководене на заседанието на парламента. Това каза народният представител от ПГ на ДПС Джейхан Ибрямов в процедура по начина на водене във връзка с отстраняването на депутата от ДПС Рамадан Аталай за едно заседание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Колеги, на всички ни е ясно, че това Народно събрание е към своя край, към края на своето битие. Нормално е, може би за някои, страстите в залата да бъдат нажежени предвид факта, че след два месеца предстоят парламентарни избори. Това не означава, че ние като народни представители, независимо какъв пост заемаме, не трябва да си изпълняваме задълженията и по правилник и по Конституция“, заяви още

„Станахме свидетели на едно некомпетентно и некадърно ръководене на заседанието на Народното събрание. Без провинение да бъде наказан народен представител, който се изказва по същество по законопроект, дори цитирайки думи на народен представител, който се е изказвал преди него. Ние неслучайно сме призовавали, че хора, които не умеят заседание на народното събрание и са некомпетентни, не трябва да заемат такива постове. Трябва да бъдат отстранени и затова сме поискали оставката на съответния заместник-председател“, заяви още Ибрямов.

Според него е факт, че част от присъстващите народни представители няма да бъдат в следващото Народно събрание. „Дори част от колегите, които заемат тази висока трибуна. Това не означава, че собствените си несгоди трябва да бъдат прехвърляни върху личността на даден народен представител. Ако по този начин, ние водим и представляваме народа, горко на парламентаризма в нашата държава“, заяви още Ибрямов.

„Педставете си наказание за народен представител във време, в което трябва да има почивка на Народното събрание“, изтъкна още депутатът от ДПС.

 

Коментарът е по повод на това, че Парламентът излезе в 30-минутна почивка след като Валери Симеонов порица Елхан Кълков и отстрани Рамадан Аталай за едно заседание.

Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов порица Елхан Кълков и отстрани Рамадан Аталай за едно заседание.

Всичко започна с изказването на Рамадан Аталай от ДПС по Закона за пчеларството.
„Вече разглеждаме от близо половин час един параграф в един Закон за пчеларството. Интересното е, че колегите, които излязоха на трибуната, се опитват да обяснят защо и за какво предлагат в Закона за пчеларството изменение и допълнение в Закона за водите, което засяга едно енергийно предприятие. Дотук колегите обясниха, че няма как без становище на Министерство на енергетиката да се промени статутът на един язовир, който се ползва за охлаждане на държавната ТЕЦ 2. Освен че е за охлаждане, това е една голяма система. За тази система министърът е посетил на място, запознал се е с цялостната система. В момента се учудвам за какво спорим тук. Спорът, колеги, е за следното. Оказа се, че след 4 години доживяхме партньори на ГЕРБ от тази трибуна да се обърнат към прокуратуата и да кажат: колеги, влезте в БЕХ, влезте в НЕК – там нещо се случва. Какво се случва там? Защо го видяхте точно на 4-ата година на последния ден“, допълни още Рамадан Аталай.

Председателастващият заседанието Валери Симеонов му направи забележка да говори по текстовете на законопроекта. От своя страна Аталай му каза, че е сложен там да ръководи парламента, а не да назидава. Симеонов призова отново Рамадан Аталай да се изказва по текстовете на второто четене и му отне думата.“Освободете трибуната, ако обичате“, заяви Симеонов.
Впоследствие Валери Симеонов отстрани Рамадан Аталай за едно заседание и обяви 30-минутна почивка.

Междувременно от залата депутат от ДПС репликира от място председателстващият заседанието. Първоначално Валери Симеонов помисли депутата Елхан Кълков за депутата от БСП Иван Ченчев и наказа социалиста с порицание.
„Може ли да свалите маската, да видя кой сте вие. По силата на чл. 155, ал. 2 налагам дисциплинарна мярка „Забележка“ на г-н Ченчев“, каза Симеонов. След като разбра, че е сгрешил народния представител, Симеонов каза, че не може да види кой е депутатът. „Сега ще коригираме грешката, спокойно“, каза още Симеонов.

 

Последни новини

ЕП дава на съд ЕК за бездействие срещу САЩ по казуса за визите

Американските визи все още се прилагат за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър   Правната комисия на Европейския парламент ще даде на съд Европейската комисия...

„Галъп“: Формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2

 Ако изборите бяха днес, формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2. Пет формации изглеждат уверени, а за две кампанията ще е решаваща...

Измамата избори

Волен Сидеров:23 партии и 8 коалиции се регистрираха за изборите. И сега вашият избор е за кого да дадете вашия глас. Разбира се, този...

Официално! САЩ наказаха Русия заради отравянето на Навални

САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, след като заключиха, че Русия се е опитала да убие опозиционера Алексей Навални с нервнопаралитично...