„Изправи се.БГ“ и Отровно трио обявяват формата за явяването си на изборите

BIG5АКЦЕНТИ„Изправи се.БГ“ и Отровно трио обявяват формата за явяването си на изборите
Формацията ще се яви с регистрацията на три от партиите, включени в партньорската мрежа на Манолова – ДБГ, ЕНП – Единна народна партия и „Движение 21“ на Татяна Дончева

 

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и Николай Хаджигенов от името на т.нар. „Отровно трио“ ще обявят в неделя името и формата, с които ще се явят на предстоящите парламентарни избори.

Името на новото обединение за парламентарния вот ще е комбинация от вече наложилата се марка „Изправи се“ и втора част, която щяла да бъде изненада, предава БНР.

Формацията ще се яви с регистрацията на три от партиите, включени в партньорската мрежа на Манолова – ДБГ, ЕНП – Единна народна партия и „Движение 21“ на Татяна Дончева.

На финална права са преговорите за определяне на водачи на листи.

Очаква се Мая Манолова да води листата в 23-ти многомандатен избирателен район (МИР) в София, където получи най-много гласове на местния вот, а в лидерската битка в 25-и МИР да се включи адвокат Николай Хаджигенов.

Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че ще води листата на левицата в 25-и МИР, откъдето традиционно начело е премиерът Бойко Борисов за ГЕРБ.

[td_block_social_counter]

Последни новини