Ремонт на ремонта: бул. „Тодор Каблешков“ е с разбити тротоари

BIG5 АКТУАЛНО Ремонт на ремонта: бул. „Тодор Каблешков“ е с разбити тротоари
Новоремонтираната гара „Подуяне“ също чака ремонт 

 

След по-малко от три месеца новоремонтираната част на бул. „Тодор Каблешков“ се нуждае от нов ремонт, пише БГНЕС, след като е установила, че на места настилката е пропаднала, на други се е надигнала, на трети места и най-вече около капаците на шахтите паветата се вадят безпроблемно. Неприятно впечатление прави и мръсотията, която фирмата-изпълнител е оставила на територията на ухото, където въртят автобуси и тролеи.

Заместник-кметът по обществено строителство в Столичната община Ангел Джоргов е научил за проблема от БГНЕС и обещал, че до петък всички забележки ще бъдат отстранени за сметка на фирмата-изпълнител.

„От вторник до петък ще направят всичко, за което агенцията сигнализира. Независимо дали се дължи на тяхната работа, дали е нещо вандалско или колчетата са счупени от кола“, заяви той.

Попитан на какво се дължат дефектите, Джоргов каза, че те може да са вследствие на дъждовете, излели се през януари или на некачествена работа.

 

„Обектът още не е в гаранция, защото ние не сме го приели като такъв, тъй като той се приема нацяло“, коментира той и увери, че общината няма да плати нито лев за този ремонт, който се налага сега.

Зам.-кметът се ангажира в петък лично да провери какво е свършено и увери, че също така ще бъде изчистена и замърсената територия на спирка “Ж.К. Гоце Делчев“.

Резултат с изображение за „Гара Подуяне“Тази седмица стана ясно, че и Гара Подуяне пак е в ремонт – само месец след откриването й. Според НКЖИ това не било „ремонт на ремонта“, а „синхронизирана модернизаци“.

Гарата в Подуяне бе затворена за основен ремонт повече от година, а през декември м.г. бе открита тържествено от министър и кмета на София, гарата отново е превърната в строителна площадка. Този път е разкопан и е  недостъпен за пътуващите основният перон пред чакалнята. До 22 декември втората по големина ж.п. спирка в София бе в дълъг период на обновяване с европейски средства по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ на стойност над 2,9 млн. лева. На церемонията за откриването й присъстваха министърът на транспорта Росен Желязков, кметът Йорданка Фандъкова и генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски.

 

Последни новини

Вигенин: Няма да се молим за съставяне на правителство

  БСП ще даде подкрепа, ако такава ѝ бъде поискана  „Ключът дали ще има избори, или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“....

Проф. Михаил Константинов: Ще има правителство с втория мандат, подкрепено от всички

 Ще имаме правителство, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия парламент, излъчено от втория мандат, т.е. на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Прогнозата...

Борисов инспектира ремонта на Околовръстното на Пловдив: Хората одобряват това, което правим

 За магистрала „Тракия“ – едното платно ще стане днес, в което беше катастрофата и утре ще поправят повредения асфалт в другото платно, допълни премиерът  С...

Гласуването с хартия издава купения и контролиран вот

 Коментар на Цветозар Томов  „ЦИК публикува отворените данни от изборите и вече има възможност за по-детайлни анализи. Първото, което се опитах да проверя, е разликата...