Tesla инвестира 1,5 милиарда долара в биткойни

1
368
„Очакваме да започнем да приемаме биткойните като форма на плащане за нашите продукти в близко бъдеще“, заявиха от компанията

 

Tesla инвестира 1,5 млрд. долара в биткойни. Компанията на Илон Мъск съобщи за намерението си да започне да приема криптовалутата като начин на плащане, като по този начин предизвика нов ценови рекорд, предава агенция Вloomberg.

Лидерът на пазара на електрически автомобили заяви в понеделник, че е заложил на биткойни, след като актуализира инвестиционната си политика миналия месец, за да позволи на компанията да инвестира в цифрови активи, както и в златни кюлчета и фондове, търгувани на борсата.

„Очакваме да започнем да приемаме биткойните като форма на плащане за нашите продукти в близко бъдеще, при спазване на приложимите закони и първоначално на ограничена основа“, заявиха от компанията при подаването на ценните книжа.

Цената на биткойните се е повишила с 13% до рекордното ниво от 43 725,51 долара. Поскъпването е с около 10% при $ 42 620 в 8:08 ч. в Ню Йорк, уточнява Вloomberg.

Главният изпълнителен директор Илон Мъск често пише в Туитър по теми, свързани с криптовалутата, като по-рано този месец в интервю нарече биткойните „добро нещо“.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here