Нинова: Внесоме за регистрация 10 000 подписи, целта ни е да бъдем първа политическа сила

BIG5 АКЦЕНТИ Нинова: Внесоме за регистрация 10 000 подписи, целта ни е да бъдем...
Твърденията, че ми е оказван натиск БСП да не подкрепи Румен Радев са лъжа, заяви лидерът на социалистите

 

Внесоме за регистрация 10 хил. подписи, целта ни е да бъдем първа политическа сила. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след регистрацията на „БСП за България“, предаде Агенция „Фокус“.

„Първи обявихме и водачите си, част от тях са тук с нас. До седмица най-много ще подредим листите в областните съвети. До седмица също ще започнем представяне на нашата платформа. Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са здравеопазване, образование, социална политика и икономика. Мерките, които сме заложили там, съотнасяме към един от най-важните проблеми за България – демографската катастрофа“, заяви още Нинова.

Ще предложа на Националния съвет въпросът за следизборни и управленски коалиции да го решим след изборите с вътрешно допитване, каза лидерът на БСП. И добави: Нашия Устав дава такава възможност и ние вече сме го прилагали.

Тя припомни, че политиката, която провежда откакто е лидер на БСП, е борба със задкулисието в държавата и вътре в партията. „Няма да допуснем лобистки, групови и частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили, при сключване на управленска и следизборна коалиция. Думите ми вече са доказани. Въведохме прекия избор, ще продължим с тази политика. Хората, които ни овластяват трябва да решат каква власт искат“, каза още Корнелия Нинова.

На въпрос дали има партии, с които БСП няма да се коалира, Нинова отговори, че единствено членовете на партията ще решат този въпрос.

Твърденията, че ми е оказван натиск БСП да не подкрепи Румен Радев са лъжа, манипулация и изкуствено отклоняване на общественото внимание от парламентарните избори и промяна на модела на управление, подчерта Корнелия Нинова.

Тя коментира и напрежението в партията, създадено при подреждането на листите. „Мисля, че вече започва да се преодолява с подреждането на пълните листи от областните съвети, което тече в момента и ще приключи до седмица най-много“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП коментира и темата за протичане на предизборната кампания. „По съдържание нашата кампания ще бъде позитивна и конкретна. По форма – това, което позволява законът и заповедите на министъра на здравеопазването. Иначе използване на електронните медии за стигане до най-много хора с нашите послания“, допълни още Корнелия Нинова.

Последни новини

Александър Симов: Не защо, а колко заведения ще отварят на 1 март?

Не трябва само да се задава въпросът, защо заведенията отварят на 1 март, а не през юни, както във Великобритания и други страни, а...

Ахмед Доган хвърля младежките лидери на ДПС в битката за парламента

Лидерите на младежките структури на ДПС по места са част от водачите на парламентарните листи на Движението за изборите на 4 април, научи Епицентър.бг.Това...

Иван Балабанов влиза в затвора

Иван Балабанов - Вазелина влиза в затвора за 8 месеца. Споразумението е одобрено от Районния съд в Панагюрище и влиза в сила от днес. Преди...

Мангъров: Всички, и десни, и леви, и брандирани уж за промяна, са за „мерките“. Ако не се възпротивим срещу тях, последствията ще бъдат катастрофални!...

Много важно и силно послание на доц. Мангъров във Варна! Докато ботоксовият здравен министър помпозно и пиарно бе сбрал журналистите във „Варненската Терапия“ по времето,...