Instagram изтри профила на Робърт Ф. Кенеди-младши заради дезинформация за ковид-ваксината

BIG5 ПРОФИЛ Instagram изтри профила на Робърт Ф. Кенеди-младши заради дезинформация за ковид-ваксината
Facebook – компанията майка, засили мерките си срещу невярна и подвеждаща информация за Covid-19

 

Instagram премахна акаунта на известния скептик по отношение на ваксините Робърт Ф. Кенеди-младши. Това е само една от предприетите мерки на компанията – майка Facebook Inc. за борба с невярна и подвеждаща информация по отношение на Covid-19, съобщава The Wall Street Journal.

Говорителка на Instagram заяви в сряда, че компанията окончателно е премахнала акаунта „заради многократно споделяне на развенчани твърдения за коронавирус или ваксините“.

Активистът – антиваксър Робърт Ф. Кенеди-младши, имаше повече от 800 000 последователи в Instagram, съобщават от компанията.

До късно в сряда страницата на Кенеди във Facebook, която има повече от 300 000 последователи, все още беше в действие. Неговият акаунт в Twitter, който има около 214 000 последователи и където той също често критикува ваксините, също остава активен.

От The Wall Street Journal съобщават, че Робърт Ф. Кенеди-младши не може да бъде открит за коментар. Медията припомня, че по-рано тази седмица от Facebook са заявили, че засилват действията по премахване на фалшиви новини и твърдения, свързани с Covid-19, ковид-ваксините и ваксините като цяло. Тези мерки се отнасят както за основната платформа Facebook, така и за Instagram.

От Facebook заявяват още, че имат твърде голям списък с твърдения, считани от официалните здравни власти за неверни, включително и това, че ваксините са неефективни и по-опасни от самото заразяване. Такива информации ще подлежат на незабавно премахване.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Припомняме, че още в началото на пандемията Робърт Ф. Кенеди младши бе заявил, че ваксинирането за Бил Гейтс е стратегическа филантропия, която подхранва много от неговите свързани с ваксините бизнеси (включително амбицията на Майкрософт да контролира начинанието за глобална дигитална идентичност- ID – за ваксиниране)  и му дава диктаторски контрол върху световната здравна политика.

В публикация за globalresearch.ca Кенеди пише: Обсесията на Гейтс от ваксините изглежда е породена от убеждението, че светът ще бъде спасен чрез технологията.

Обещавайки да дари дела си от 450 млн. долара от общо 1.2 милиарда за унищожаването на полиомиелита, Гейтс взима контрола над индийската Национална Техническо-Надзорна Група за Имунизациите (НТНГИ), която въвежда задължително до 50 дози полиоваксина в рамките на всеобхватна програма за имунизации на деца под 5-годишна възраст. Индийските лекари обвиняват Гейтс за унищожителната епидемия от Не-полио Остра Флацидна Парализа (НПОФП), която парализира над 490 000 деца над очаквания брой между 2000 и 2017 година. През 2017 индийското правителство отменя протокола за ваксинациите на Гейтс и приканва Гейтс и неговата политика за ваксиниране да напуснат Индия. Броят на заболяванията от НПОФП пада стремглаво, уточнява Робърт Ф. Кенеди – младши.

Последни новини

OpenLux: Шефът на „Лукойл“ – собственик на „България мол“

Освен това се оказа, че в “Лукойл” няма броячи за контрол върху потоците горива на входящите и изходящи тръби от нефтокомбината и неговия частен...

Боряна Димитрова: ГЕРБ изгуби битката и в медиите и социалните мрежи

Партията на Слави спечели от активността си по време на кампанията в социалните мрежи, смята социологът  Привържениците на ГЕРБ са разочаровани от липсата на активно...

„Галъп”: България иска кабинет анти-ГЕРБ

64,4 % не вярват, че този парламент ще излъчи правителство, 54,5% искат кабинет на Слави Трифонов, сочи проучването  Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство...

Австрия предлага да бъде домакин на евентуална среща между Байдън и Путин

 Австрия предлага своята столица Виена като място за евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Това стана, след...