10 лева ли е цената на човешкия живот при управлението на Б.Борисов ?

BIG5АНАЛИЗ10 лева ли е цената на човешкия живот при управлението на Б.Борисов...

 

Едно 16-годишно момче загина от токов удар, причинен от необезопасени кабели на централен софийски булевард, чистейки сняг за 10 лева!?

 

Виновни няма, оставки също няма. За Покаяние дори не се досещаме…За медиите това е поредният „скандален” репортаж, който ще събере моментен рейтинг, за институциите е поредната „топка”, която ще си прехвърлят без да поемат отговорност. Ще назначават „спешни проверки и комисии”… Електроразпределителната фирма монополист, Столичната община или районният кмет Димитър Божилов от „Демократична България” (обединение от „ДА България”, ДСБ и „Зелените”) не носят никаква политическа, да не говорим за човешка, отговорност за живота на едно 16-годишно момче. И държавата на Борисов не носи отговорност, защото тя е заета с предизборна кампания от прозореца на джипката!

 

Най-наглото, нелепото и отвратителното оправдание за това нещастие е, че детето било с мокри обувки!? А какви да бъдат обувките му в снежна и непочистена София!? И колко стотици софиянци с мокри обувки можеха да минат върху „шахтата убиец”? Но убиецът не е бездуховната шахта, а бездуховните чиновници, които не спазват нито правилата, нито законите и не са си свършили работата! А техните политически покровители на ниво община, държавни институции и премиер – са върхът на тази престъпна пирамида на безхаберие, наглост и корупция! Така и през май 2004 г. те не си свършиха работата, когато във фонтана на пл. „Славейков” загина един 34-годишен мъж, отново заради необезопасен кабел и виновни след 16 години отново няма. Така и през септември 2006 г. в центъра на София на ул. „Алабин” загинаха от необезопасена сграда две млади български жени, на 24 и 26 години. До днес отново виновни няма?!

 

Преди броени дни в началото на 2021 г. се наводни столичното метро, с което Борисов толкова се гордее, но никога не поема отговорност за пропадането на мостове, виадукти и подлези, които носят пряка опасност за живота и здравето на хиляди българи.Така се случи и с некачествени ремонти на ул. „Граф Игнатиев”, на „Цариградско шосе” и бул. „България”.

 

Ремонт на ремонтите в София! Това е управлението на Борисов и Фандъкова – управление на безхаберие в европейска столица. А в национален мащаб – това са Своге и загиналите пенсионери, магистрала „Тракия” и многомилионните ремонти, пресушените, а след година преливащи български язовири, свлачището на пътя към Рилския манастир, превърнало се в срутище за 6 млн. лв., „подпалената” магистрала „Струма” и десетките „депа” на вредни отпадъци, превърнали прекрасната ни природа в сметище. А виновникът е съвсем конкретен – Бойко Борисов и неговото обкръжение и това е българската реалност и „стабилната” България на ГЕРБ – детски труд за 10 лв., ужасяваща мизерия, улици на европейска столица, които убиват, липса на отговорност от Столична община и от Бойко, който много обича да реже ленти и да се хвали с успехи…

 

Тъжно и печално е за София и за България в началото на 2021 г.

Време е за Промяна на Модела на мафиотско-мутренското управление!

Време е за възстановяване на българската държавност и просперитет!

Да го направим на 4 април, заедно!

 

Проф. Светлана Шаренкова

[td_block_social_counter]

Последни новини