Вижте новите правила на фейсбук за COVID-19!

BIG5 АКТУАЛНО Вижте новите правила на фейсбук за COVID-19!

 

Това са новите правила на Facebook за #covid19. Така, че моля спазвайте ги, за да не се налага да трием коментари или Фейсбук да ви блокира профилите. Бъдете внимателни!

 

„Съгласно нашата политика за координиране на вреда премахваме съдържание, което насърчава разпространението на COVID-19.

Насърчава срещите или събитията на живо в разрез със здравните насоки на правителството. Това не включва дискусии и дебати на публични политики или предложени нови насоки от определящи политиките лица и избрани длъжностни лица.

Координира събитията или събиранията на живо, които насърчават присъединяването от хора с COVID-19.

Съгласно нашата политика за регулирани стоки предприехме стъпки за защита от експлоатация с цел финансова печалба по време на тази кризисна ситуация, като забранихме съдържание, което:

Прави опити за продажба или търговия с медицински и дихателни маски за лице, дезинфектанти за ръце, дезинфекциращи кърпички за повърхности и тестови комплекти за COVID-19. Тази политика не се отнася за предлагане или търсене на дарения за маски.

Споменава медицински продукти и COVID-19 и дава усещане за спешност или претендира, че превенцията е гарантирана.

Съгласно нашата политика за омразната реч премахваме съдържание, което:

Твърди, че хората, които споделят защитена характеристика, като например раса или религия, имат вируса, създали са вируса или разпространяват вируса. Това не се отнася за твърдения за хора на базата на техния национален произход, защото искаме да разрешим дискусии, съсредоточени върху реакции и ефекти на национално ниво (напр. „X брой италианци имат COVID-19“).

Се подиграва на хора, които споделят защитена характеристика, като например раса или религия, че имат COVID-19.

Съгласно нашата политика за малтретирането и тормоза премахваме съдържание, което злонамерено се насочва към някого, включително съдържание, което:

Твърди, че частно лице има COVID-19, освен ако това лице не е самодекларирало това или информацията за здравословното му състояние е публично достъпна.

Премахваме и невярна информация, която допринася за риска от предстоящо насилие или физическа вреда. В контекста на пандемия като COVID-19 това е приложимо за:

Фалшива информация относно съществуването или сериозността на COVID-19, включително, но не само:

Твърдения, че COVID-19 не съществува, не е пандемия или не е по-опасен за хората от обикновена настинка или грип.

Твърдения, че правителствените наредби за социално дистанциране заради COVID-19 са средство за монтиране на инфраструктура за 5G технология за безжична комуникация или че симптомите на COVID-19 всъщност са в резултат на безжичните технологии на 5G.

Твърдения, че COVID-19 не присъства в държави или на места, където има потвърдени случаи съгласно уеб сайта на Световната здравна организация.

Фалшива информация относно средствата за предотвратяване на COVID-19, включително, но не само:

Твърдения, че нещо може да помогне на някого да не се зарази с COVID-19 (напр. съществуващи ваксини, диетологични практики, ароматерапия и етерични масла). Това не спира хората да обсъждат поведение, което би могло да помогне за предотвратяването на COVID-19, включително миене на ръцете със сапун и вода, използване на дезинфектант за ръце на алкохолна основа, социално и физическо дистанциране и избягване на докосването на очите, носа и устата.

Погрешно представяне на правителствени указания относно средствата за предотвратяване на разпространението на COVID-19, включително съдържание, което погрешно представя правителствени указания относно социално дистанциране.

Фалшива информация за това как се предава COVID-19, включително, но не само:

Твърдения, че някоя група е имунизирана или не може да умре от COVID-19 (напр. деца, хора от определена раса) или че определено лечение или дейност води до гарантиран имунитет. Това не спира хората да обсъждат хора, които са се излекували от COVID-19 и които е възможно вече да са имунизирани от повторно заразяване.

Твърдения, че COVID-19 не може да се предава в определен климат, метеорологични условия или места.

Твърдения, че COVID-19 се предава от комари.

Твърдения, че 5G технологията за безжична комуникация предизвиква предаването на COVID-19.

Фалшива информация относно лекарства, лечения и тестове за COVID-19, включително, но не само:

Твърдения, че има „лек“ за COVID-19, докато и освен ако Световната здравна организация или друга водеща здравна организация не потвърди такъв лек. Това не спира хората да обсъждат медицински проучвания, изследвания или анекдотични преживявания относно лекарства или лечения за познатите симптоми на COVID-19 (напр. висока температура, кашлица, затруднено дишане).

Твърдения, че могат да се извършват успешни тестове за COVID-19 без одобрен от правителството медицински тест, включително твърдения, че задържането на дъха за определен период от време доказва липсата на COVID-19.

Фалшива информация относно наличието на основни услуги, включително, но не само:

Твърдения, че основните услуги са налични или скоро ще станат налични, освен ако съответен държавен орган не е потвърдил публично такава информация. Основните услуги включват, но не само, болници и други медицински заведения, обществен транспорт, хранителни магазини, комунални услуги (т.е. газ, електричество, вода, интернет, телефон), транзитна инфраструктура (т.е. магистрали, тунели, мостове), служби за сигурност (т.е. полиция, пожарникари), спешни здравни служби (т.е. спешни центрове, линейки) и затвори.“

Повече можете да видите ТУК

 

Последни новини

OpenLux: Шефът на „Лукойл“ – собственик на „България мол“

Освен това се оказа, че в “Лукойл” няма броячи за контрол върху потоците горива на входящите и изходящи тръби от нефтокомбината и неговия частен...

Боряна Димитрова: ГЕРБ изгуби битката и в медиите и социалните мрежи

Партията на Слави спечели от активността си по време на кампанията в социалните мрежи, смята социологът  Привържениците на ГЕРБ са разочаровани от липсата на активно...

„Галъп”: България иска кабинет анти-ГЕРБ

64,4 % не вярват, че този парламент ще излъчи правителство, 54,5% искат кабинет на Слави Трифонов, сочи проучването  Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство...

Австрия предлага да бъде домакин на евентуална среща между Байдън и Путин

 Австрия предлага своята столица Виена като място за евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Това стана, след...