Стотици хиляди американци остават без ток и вода в замръзналия Тексас

0
324
Близо 325 000 домакинства все още нямат електричество, спрямо 2,7 милиона в сряда, а повече от 13 милиона тексасци изпитват трудности с водоснабдяването

 

Може да бъде изображение с пътГубернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че всички електроцентрали в щата са възстановили работата си, но стотици хиляди домакинства остават без електричество заради съборени електропроводи и други проблеми след жестоката зимна буря и студената вълна, предаде Дир.бг, позовавайки се на Ройтерс.

Може да бъде изображение с автомобил, на открито и текст, който гласи '82 abc abc13 13 COURTESY: @breesudbury Instagram'

Въпреки че приветстваха напредъка във възстановителните работи други лидери в Тексас предупредиха, че електрическата мрежа на щата ще остане изключително „крехка“ в течение на няколко дни, и че студеното време, което създаде проблемите, ще се задържи и през уикенда.

Близо 325 000 домакинства все още нямат електричество, спрямо 2,7 милиона в сряда, а повече от 13 милиона тексасци изпитват трудности с водоснабдяването.

Може да бъде изображение с на откритоНа този фон сенаторът от Тексас Тед Круз бе подложен на всеобщо осъждане заради това, че замина на семейна почивка в Канкун, в Мексико, докато родният му щат е парализиран от смъртоносна зимна буря, оставила много хора без електричество и питейна вода, отбелязва Асошиейтед прес.

Сенаторът обясни в изявление, че тъй като училищните занятия са били отменени до края на седмицата, дъщерите му изразили желание да отидат в Юкатан с приятели. „Тъй като исках да съм добър баща, взех самолета с тях снощи и ще се прибера днес“, заяви той.

Може да бъде изображение с body of water

 

След вълна от критики заради пътуването Круз се върна в Тексас и заяви, че това „очевидно е било грешка“.

Сенаторът вече е един от най-демонизираните републиканци в Конгреса, като си е създал противници от целия политически спектър, с кариерата си, основана на крайнодясна политика и сблъсъци с политическия елит, посочва АП.

Може да бъде изображение с на откритоВ радиоинтервю в понеделник Круз предупреди тексасците, че се очаква сериозно влошаване на времето и подчерта, че студовете може да вземат много жертви. „Не поемайте никакви рискове. Уверете се, че семейството ви е в безопасност, не напускайте къщата си и се погрижете за децата си“, каза тогава той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here