Борис Бонев: Коалиция като ГЕРБ-ВМРО вирее най-добре, когато има хаос, беззаконие и няма ясни правила

BIG5 ПРОФИЛ Борис Бонев: Коалиция като ГЕРБ-ВМРО вирее най-добре, когато има хаос, беззаконие и...
Не е случайно, че точно незаконните павилиони бяха облепени с плакати на Фандъкова, заяви общинският съветник

 

„Не е случайно, че по време на кампанията преди кметските избори точно незаконните павилиони бяха облепени с плакати на Йорданка Фандъкова“. Това каза пред БНР Борис Бонев, независим съветник в Столичния общински съвет и лидер на „Спаси София“. Коментарът му беше по повод на трагичния инцидент на столичния булевард „Иван Гешов“, при който токов удар уби 16-годишно момче.

Според него управляващата коалиция ГЕРБ-ВМРО в София се страхува да налага ред в града, защото такива формации „виреят най-добре, когато има хаос, беззаконие и няма ясни правила“.

Бонев изказа възмущение от думите на столичния кмет в телевизионно интервю, че е „много вероятно хаосът в София, свързан с преместваемите обекти, да е белег за корупция“.

„Проблемно е, че в България се реагира само след трагедия или преди избори. Няма да оставя този случай да остане потулен. Има изработени правила и те трябва да бъдат приети. Ако ГЕРБ и главният архитект на столицата нямат смелостта, аз имам доклада и ще го внеса в СОС. Да видя дали нещо, което самите те са изработили, макар и с наша помощ, ще го отхвърлят, за да не развалят рахата на техни партийни спонсори, каквито са собствениците на част и заведения, и незаконни павилиони“, заяви лидерът на „Спаси София“.

Нарушението за преместваем обект е 50 хиляди лева на ден, посочи Бонев и заяви, че е крайно време да се налагат тези санкции.

Той подчерта, че обществото, опозицията и медиите трябва да „натиснат“ управляващото мнозинство, за да приеме нови правила и да започне да се спазва контролът: „Това няма да се случи, докато Веска Георгиева е директор на Столичния инспекторат“. Бонев заяви, че настоява за нейната оставка, както и на всички, които отговарят за търговската дейност в инспектората.

Последни новини

Посолството на САЩ подкрепи пребития от полицаи журналист Димитър Кенаров

Посланик Мустафа се срещна с журналиста Димитър Кенаров, за да изрази още веднъж подкрепата на Съединените щати за свободните и независими медии като важна...

Истината за Beso Homes или как Красен Кръстев успя да превърти милиони през фирмите за сметка на хората

 В началото на месеца ви информирахме за казуса с агенцията Beso Homes и конкретно сградата Modern Living Apartments, при който собственици все още очакват...

Медийно законодателство в „12 без 5”, или защо сме „бананова република” по свобода на словото

В последните часове от живота на 44-тото народно събрание  правителството на Борисов предложи „на юруш” изменения в Закона за радиото и телевизията, които по...

Борисов обяви официално първият водач в листа на ГЕРБ

При неочаквана инспекция на трасето Видин – Монтана, днес премиерът Борисов демонстрира желанието да работи със силни, доказали се лица от гражданското общество по...