Симеон Славчев: Да се приемат единни обществени етични норми

BIG5 АКТУАЛНО Симеон Славчев: Да се приемат единни обществени етични норми

 

Да се изготвят и да се приемат единни обществени етични норми. За това настоя председателят на ПП МИР Симеон Славчев по време на онлайн кръгла маса, организирана от Facebook групата Защитници на Българския Национален Интерес.

„Етиката регулира обществените и междуличностни отношения и е тази, която определя морала на отделния  гражданин да стане общовалиден и да се базира на традиционните ни български ценности. Тези общоприети етични правила трябва да са в основата на правната система на държавата и на новия Обществен договор, който да се приеме с национален референдум и да е задължителен за изпълнение от политическата класа“, това каза още Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР предлага въвеждането на социалното-пазарното стопанство  като икономическа основа на българското общество. Славчев поясни, че неговата същност е в балансираното обединяване в едно действието на   принципа на свобода на пазарите, принципа за социално изравняване и принципа на нравствена отговорност на всеки и на обществото като цяло.

„Това на практика е доказания и действащ немски модел за социално-пазарно стопанство с регулиращата макро-икономическа роля на държавата, който направи чудо, вдигайки икономически, социално и индустриално Германия на крака след нейния крах след Втората световна война. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят и работници и работодатели, устойчиво икономическо развитие, стабилните пари, свободно икономическо състояние“, каза лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

На въпрос на модератора на кръглата маса Христиан Дърмов председателят на ПП МИР отговори, че социално-пазарното стопанство е доказана практика, която е единствено адекватна на изискванията на съвременното общество и стопанство. Според Славчев тя ще измъкне България от сегашната криза и безизходица и ще направи българското икономическо чудо и ще я превърне в силна социална и индустриална държава.

По време на онлайн кръглата маса Симеон Славчев очерта и основните предложения на партия МИР, които според него коренно се различават от всички останали платформи и програми на политическите партии.

ПП МИР предлага икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят на ново, да се приеме Закон за социалното изравняване, а всички региони в страната да се развиват равномерно чрез финансова децентрализация.

„За да се справим с демографската криза партия МИР предлага да се създаде Министерство на семейството, което ще гарантира опазване на българския род и  традиции от една страна и че държавата да се грижи за младите българска семейства от друга страна. Чрез налагането на социално-пазарно стопанство като икономическа основа на българското общество в България ще бъде изградена истинска средна класа и българското общество ще бъде помирено на база на общи ценности. Така на практика държавата ще си влезе в същинските функции и ще подпомага тези области и институции, които са слаби, т.е. ще има силна устройствена държава. Освен всичко друго социално-пазарното стопанство установява справедливост и вдъхновява младите хора, като развива предприемачески дух в общество“, категоричен беше лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

В онлайн кръглата маса участие взеха още Георги Димов, председател на Гражданско сдружение Народна Сила, Цончо Ганев, представител на партия Възраждане и Георги Неделчев, председател на Български Съюз за Директна Демокрация.

Последни новини

ЕП дава на съд ЕК за бездействие срещу САЩ по казуса за визите

Американските визи все още се прилагат за граждани на България, Румъния, Хърватия и Кипър   Правната комисия на Европейския парламент ще даде на съд Европейската комисия...

„Галъп“: Формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2

 Ако изборите бяха днес, формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2. Пет формации изглеждат уверени, а за две кампанията ще е решаваща...

Измамата избори

Волен Сидеров:23 партии и 8 коалиции се регистрираха за изборите. И сега вашият избор е за кого да дадете вашия глас. Разбира се, този...

Официално! САЩ наказаха Русия заради отравянето на Навални

САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, след като заключиха, че Русия се е опитала да убие опозиционера Алексей Навални с нервнопаралитично...