Борисов: Искаме електронен паспорт за ваксинирани и преболедували, за да пътуват свободно

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов: Искаме електронен паспорт за ваксинирани и преболедували, за да пътуват свободно

 

Той изтъкна, че довечера имало Европейски съвет, но вече имало недоволни държави, тъй като от ЕК давали пари на време, а сега компаниите със закъсненията си поставяли под риск ваксинационните им планове. Щял да постави въпросът за пореден път

 

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция с вицепремиера Екатерина Захариева в района на Панагюрище.

Пред местната власт напомни, че вече у нас са 12 000 ваксини от „Модерна“. Той заяви, че вчера минахме 21 000 ваксинирани.

„Ние надлежно плащахме, на минутата, солидарно, каквото ЕК ни каже, а сега компаниите се мотаят“, каза Борисов по въпроса със закъснелите ваксини.

Борисов прикани към електронен паспорт или зелен електронен коридор за тези, които са  преболедували с антитела или ваксинирани, че да не правят PCR-и.

Той изтъкна, че довечера имало Европейски съвет, но вече имало недоволни държави, тъй като от ЕК давали пари на време, а сега компаниите със закъсненията си поставяли под риск ваксинационните им планове. Щял да постави въпросът за пореден път.

Готов бил и да пратят самолета, за да дойдат ваксините, но имало спор дали в тях можело да се съхраняват.

„Надявам се комисията да действа по-строго, ако трябва да има и съд, за да ни се върнат парите, които сме инвестирали“, каза Борисов.

20 млн. лв. са отпуснати за язовир „Луда Яна“, обяви премиерът Бойко Борисов.

„20 млн. лв. са отпуснати за язовир за питейна вода. В момента сме на стените. Строи се и огромна пречиствателна станция, за да може населението в община Панагюрище да има вода. Близо 60 млн. е инвестицията. Уширява се и се изгребва теренът“, добави премиерът.

По думите му проектът за язовир „Луда Яна“ има 9 подобекта. „Виждам как се работи, вече процесът е необратим“, заяви Борисов.

„В събота започва изграждането на 3 кладенеца в района на Брестовица. В събота ще стартират, за да приключим и там с проблема. Ще има изцяло нови водоизточници“, посочи той.

Община Панагюрище от 30 години досега се е захранвала от много стар водопровод от над 40 години.


Последни новини

Вигенин: Няма да се молим за съставяне на правителство

  БСП ще даде подкрепа, ако такава ѝ бъде поискана  „Ключът дали ще има избори, или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“....

Проф. Михаил Константинов: Ще има правителство с втория мандат, подкрепено от всички

 Ще имаме правителство, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия парламент, излъчено от втория мандат, т.е. на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Прогнозата...

Борисов инспектира ремонта на Околовръстното на Пловдив: Хората одобряват това, което правим

 За магистрала „Тракия“ – едното платно ще стане днес, в което беше катастрофата и утре ще поправят повредения асфалт в другото платно, допълни премиерът  С...

Гласуването с хартия издава купения и контролиран вот

 Коментар на Цветозар Томов  „ЦИК публикува отворените данни от изборите и вече има възможност за по-детайлни анализи. Първото, което се опитах да проверя, е разликата...