Екатерина Захариева: В Скопие вече не очакват промяна в политиката ни след изборите

BIG5 АКЦЕНТИ Екатерина Захариева: В Скопие вече не очакват промяна в политиката ни след...

 

„Спекулация е, че сме поръчали най-много ваксини от „Астра Зенека“, защото директорът за България е майка на наш евродепутат. Тази плоча се изтърка отдавна, ваксините са поръчвани от ЕК“, заяви пред бТВ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

 

Тя припомни, че това е второто забавяне на доставки на ваксини от „Астра Зенека“, както и, че още през февруари не са получени всички поръчани дози ваксини.

„Все още чакаме разрешение за гласуване от някои ключови държави, но до момента нямаме откази, просто процедурите са по-бавни“, обясни тя.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Не знам къде виждате хаос, освен ако някои политически партии не се опитват да създадат такива нагласи, за да се оправдаят ако загубят. Само че това отблъсква хората от гласуване“, заяви Захариева.

Тя не съобщи дали ще бъде водач на кандидат депутатска листа.

„Снощи имахме среща с министъра на външните работи на Северна Македония Буяр Османи по негово желание. Казах му, че не само има напредък, но има отстъпление по тези пет личности, за които трябва да се договорим. Не е вярно, че в комисията са се разбрали за Средновековието. Разбрахме се да продължим диалог, питах го какво става с Коридор номер 8“, заяви тя.

По думите ѝ, в Скопие вече не очакват промяна в политиката ни след изборите или поради натиск от ЕС или САЩ.

„Ние не работим с прессъобщения. Господин Радев може би не знае, но ние реагираме на всеки сигнал, че има натиск върху хора с българско самосъзнание или с българско гражданство. С прессъобщения няма да се подобри положението им“, коментира тя реакцията на президента.

Последни новини

ЕК ще предложи европейски Закон за свободата на медиите

В понеделник “Репортери без граници” публикува своя Световен индекс за свобода на медиите. Докладът подчертава нарастващите различия в рамките на ЕС при предоставянето на...

Белият дом подкрепи превръщането на столицата Вашингтон в 51-ия щат на САЩ

„Създаването на щата Вашингтон, Общността на Дъглас, като 51-ви щат, ще направи нашия Съюз по-силен и по-справедлив“, се казва в изявлението на Службата за...

Борисов се изфука с фланелка от Джейми Варди, в момента почивал, но скоро щял да контраатакува

Въпреки, че няма да се яви в парламентя, Борисов не спира с активностите си  „Благодаря ти Jamie Vardy! Нападател е стратегически пост, но в модерния...

Борисов няма да се яви в НС

Той отговори на критиките на политическите си опоненти, че го е страх да отиде в парламента  Премиерът в оставка Бойко Борисов, който беше опериран по...