Проф. Стоян Денчев: Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението

0
364

Стигнахме до това обичайна дейност като отварянето на ресторантите да се превръща в празник. А кога ще отворят университетите?

 

„Това, че са отворили ресторанттие трябваше да е нещо обичайно, но не е. Стигнахме до това обичайна дейност като отварянето на ресторантите да се превръща в празник. А кога ще отворят университетите? Превръщаме университетите в супермаркети за дипломи чрез онлайн обучението“. Това каза проф. Стоян Денчев, председател на Общото събрание на УниБИT, ректор на университета (2002-2018 г.) в ефира на NOVA NEWS. Според него имаме нужда не само да се предпазим от COVID, но и да живеем нормален живот.

Той изрази недоумение, че училищата и детските градини работят, а университетите само за практически занимания на определени предмети са присъствено.

„Ще настояваме пред министъра на туризма за мерки като в Испания и Гърция – приемане на ваксинирани туристи без PCR тест“, обясни проф. Денчев.

По думите му според направено проучване около 30 000 от около 90 000 заведения в туризма няма да отворят, а около 10 000 никога няма да заработят отново.

Той и негови съмишленици готвят предложение на всички ресторанти за разяснителни материали колко се задържа коронавируса на определената тапицерия.

„Сигурно ще се появят компромати пред изборите, но няма да бъде основна линия на поведение. Нормално е Божков да иска да премери сили с Борисов. ГЕРБ направиха хитра стъпка с включването на Любен Дилов“, заяви по актуалната политическа тема професорът.

„Всеки един бизнесмен би се стремил правителството да бъде негово, стига да му позволят“, смята преподавателят.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here