Росица Кирова: Каузата за Северозапада и за Видин е това, което ме е водило до момента

BIG5 ИНТЕРВЮ Росица Кирова: Каузата за Северозапада и за Видин е това, което ме...
Смятах, че промяната е възможна в лицето на „Има такъв народ“, но явно съм се заблуждавала

 

Действията ми са последователни, свързани с гражданската ми дейност„, така обясни пред БНР Росица Кирова, председател на Сдружение „Единни за промяна“, оглавяването на листата на ГЕРБ във Видин. Тя доскоро беше координатор на „Има такъв народ“ в региона и уточни, че това единствената партия, в която е членувала.

Тя подчерта, че каузата за Северозапада и за Видин е това, което я е водело във всичките години, в които е заявявала гражданската си позиция:

„Била два мандата общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ и съм била най-непримирим критик. Изтъквала съм грешките им и едновременно с това съм предлагала решения“.

Кирова беше категорична, че не се отказва от критиките си към ГЕРБ, но обясни, че е открила, че само с критики не може да се постигне нищо:

„Аз успях да събера достатъчно хора около себе си и гражданска енергия, за да променя това нещо. Да отрека, че правителството този път ни чу и лично Бойко Борисов се ангажира това да бъде изпълнено в кратки срокове. Защото е важно изграждането на пътя да се случи в рамките на един човешки живот и да попречи на обезлюдяването на региона“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Росица Кирова изтъкна, че участието ѝ в партията на Слави Трифонов е било заради убеждението ѝ, че държавата се нуждае от промяна и от личности, които да имат свободно мнение и да бъдат почтени, за да го устояват:

Смятах, че промяната е възможна в лицето на „Има такъв народ“, но явно съм се заблуждавала„.

Интервюто на Снежана Иванова с Росица Кирова в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл –тук

Последни новини

ЕК ще предложи европейски Закон за свободата на медиите

В понеделник “Репортери без граници” публикува своя Световен индекс за свобода на медиите. Докладът подчертава нарастващите различия в рамките на ЕС при предоставянето на...

Белият дом подкрепи превръщането на столицата Вашингтон в 51-ия щат на САЩ

„Създаването на щата Вашингтон, Общността на Дъглас, като 51-ви щат, ще направи нашия Съюз по-силен и по-справедлив“, се казва в изявлението на Службата за...

Борисов се изфука с фланелка от Джейми Варди, в момента почивал, но скоро щял да контраатакува

Въпреки, че няма да се яви в парламентя, Борисов не спира с активностите си  „Благодаря ти Jamie Vardy! Нападател е стратегически пост, но в модерния...

Борисов няма да се яви в НС

Той отговори на критиките на политическите си опоненти, че го е страх да отиде в парламента  Премиерът в оставка Бойко Борисов, който беше опериран по...