Радев: Свободата и справедливостта никога не се дават даром

0
452
Тази сутрин, заедно с хиляди българи, се поклонихме пред подвига на връх Шипка. 3 март е ден за почит и единение около историческата истина, около идеала на Левски. Суверенитетът се отстоява с мъдра преценка и последователни усилия. Прекланяме се пред нашите предци. Свободата и справедливостта никога не се дават даром, всяко поколение трябва да ги извоюва. Вечна памет за героите, да живее България!

Това заяви по време на тържествената церемония пред Народното събрание държавният глава Румен Радев по случай 3 март – Националният празник на Република България.

“Доблестта на предците не може да изсели пороците на съвремието. То е наше дело и наша отговорност. Трети март е ден за почит, но и ден за единение около историческата истина, около идеала на Левски, в който българите не се делят по вяра и произход, нито по сан или богатство, а заедно градят чистата и свята република. На кръстопътя на историческите ветрове, на който се намира България суверенитетът се отстоява с мъдра преценка и последователни усилия”, допълни още президентът.

“Преди 143 години България възкръсва на картата на Европа. Народните деятели в Цариград зараждат независимата българска църква. Свободата най-сетне идва под знамената на руския цар Александър Втори. Както казва ген. Скобелев, Русия е единствената страна в Европа, в която има достатъчно идеализъм, че да воюва с чувства”, посочи още държавният глава.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here