Заболелите от Covid-19 и заетостта на болниците плавно се покачват

BIG5 АКЦЕНТИ Заболелите от Covid-19 и заетостта на болниците плавно се покачват

 

Наблюдава се тенденция за плавно покачване на заболелите и заетостта в лечебните заведения, стана ясно на седмичния брифинг на здравното министерство за разпространението на коронавируса, предаде БНР.

 

Ще бъде прилаган локален подход на мерките на местата с по-голяма заболеваемост, за да се ограничи заразата, съобщиха здравните власти.

Причината за увеличаващата се заболеваемост в страната е циркулацията на британския вариант на коронавируса, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов. След него вероятно ще започнат да циркулират и южноафриканският, и бразилският вариант, но те все още не са засечени у нас, като вече има съобщение и за нигерийски вариант на Covid-19.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По отношение на данните, в момента заболелите в страната са 285 на 100 000 души население, което ни нарежда на 18-то място в Европейския съюз и европейското икономическо пространство по заболеваемост.

Ще бъдат прилагани локални мерки в различните области в страната за ограничаване на заболелите, тъй като разликата е много голяма, стана ясно на брифинга. Заболелите в Кюстендил са 487 на 100 000 души население, докато в Търговище те са 26.

Затова здравните власти препоръчаха локален подход при мерките, включително спиране на плановите операции в областите Кюстендил, Враца и Плевен, както това днес направиха и в Бургас.

По отношение на ваксинацията и зелените коридори Александровска болница, Военномедицинска академия, „Света Анна“ и „Пирогов“ продължават ваксинацията на членове на секционни избирателни комисии, а над 400 000 дози ваксини от различните производители се очаква да пристигнат у нас до края на месец март.

Последни новини

Вигенин: Няма да се молим за съставяне на правителство

  БСП ще даде подкрепа, ако такава ѝ бъде поискана  „Ключът дали ще има избори, или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“....

Проф. Михаил Константинов: Ще има правителство с втория мандат, подкрепено от всички

 Ще имаме правителство, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия парламент, излъчено от втория мандат, т.е. на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Прогнозата...

Борисов инспектира ремонта на Околовръстното на Пловдив: Хората одобряват това, което правим

 За магистрала „Тракия“ – едното платно ще стане днес, в което беше катастрофата и утре ще поправят повредения асфалт в другото платно, допълни премиерът  С...

Гласуването с хартия издава купения и контролиран вот

 Коментар на Цветозар Томов  „ЦИК публикува отворените данни от изборите и вече има възможност за по-детайлни анализи. Първото, което се опитах да проверя, е разликата...