Свиленски: ГЕРБ искаха да добутат до 4-ти. Е, добутаха. Какъв е резултатът?

BIG5 АКЦЕНТИ Свиленски: ГЕРБ искаха да добутат до 4-ти. Е, добутаха. Какъв е резултатът?
Пропуснатите шансове в разгара на протестите миналото лято са за България. Тогава бе назрял моментът за промяна и ако тогава бе сменен модела, днес щяхме да имаме легитимно управление. Щяхме да имаме парламент, заслужил доверието. Внесоха един проект за Конституция, критикуван от всички видни юристи, за да добутат до 4-ти април. Е, добутаха. Но какъв е резултатът? Само лобистко законодателство е внесено.

Това заяви в ефира на bTV Георги Свиленски от БСП.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Относно критиките, че в предизборните листи на левицата са сложени само близки до Корнелия Нинова лица, Свиленски категорично посочи – решението не е нейно, а на мнозинство.

„Решението за водачи на листи не го взема Корнелия Нинова, а мнозинство. Депутатите, които напуснаха, го направиха, защото останаха недоволни от решението на Конгреса. Тези хора не попаднаха в Националния съвет и се разсърдиха. Тогава партията стана много лоша и авторитарна“, посочи още Свиленски.

Кандидат-президентската двойка, която подкрепя левицата, щяла да стане ясна след парламентарните избори, стана ясно още от думите на Свиленски. За да няма обаче спекулации, социалистът заяви – БСП подкрепя политиката на Румен Радев и Илияна Йотова.

Относно въпросът с кого биха управлявали от БСП, ако спечелят изборите, Свиленски заяви: Никой не може да отговори на този етап, защото всяка партия трабва да развие своята програма.

„Тези партии, които искат да се смени модела на здравеопазване, в образованието да има един учебник за един предмет във всеки клас, които искат прогресивния данък… Ако вие приемате тези неща и сте готови да работим над тях, добре дошли сте“, посочи Свиленски.

Социалистът бе категоричен – висока избирателна активност ще заглуши купения и корпоративния вот и ще позволи на гражданите да упражнят правото си да решават.

„Първа политическа сила е успехът, който търсим. Няма как да ви кажа месец по-рано ще има ли оставка на Нинова, ако сме убедени, че ГЕРБ ще загубят и Борисов повече няма да управлява“, посочи още Свиленски.

Последни новини

OpenLux: Шефът на „Лукойл“ – собственик на „България мол“

Освен това се оказа, че в “Лукойл” няма броячи за контрол върху потоците горива на входящите и изходящи тръби от нефтокомбината и неговия частен...

Боряна Димитрова: ГЕРБ изгуби битката и в медиите и социалните мрежи

Партията на Слави спечели от активността си по време на кампанията в социалните мрежи, смята социологът  Привържениците на ГЕРБ са разочаровани от липсата на активно...

„Галъп”: България иска кабинет анти-ГЕРБ

64,4 % не вярват, че този парламент ще излъчи правителство, 54,5% искат кабинет на Слави Трифонов, сочи проучването  Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство...

Австрия предлага да бъде домакин на евентуална среща между Байдън и Путин

 Австрия предлага своята столица Виена като място за евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Това стана, след...