Равносметка в края на мандата: Депутатът от БСП Филип Попов с най-много изказвания от парламентарната трибуна

0
413

 

Броени часове остават до прощалната снимка на депутатите от 44-то Народно събрание. Мандатът му изтича на 26 март, но по традиция народните представители ще излязат във ваканция за предизборната кампания.  А краят на всеки парламент е време за равносметка.

 

485 са пленарните заседания в мандата на това Народно събрание. Не е изненада, че най много отсъствия е натрупал народният представител от ДПС Делян Пеевски  – 479.  Естествено,  това не е попречило той да получи възнаграждението си.в пълен размер, защото всичките му отсъствия са в графа „извинени“.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

Интересна е статистиката за най-много изказвания от парламентарната трибуна. От нея можем да изключим шефката на правната комисия Анна Александрова от ГЕРБ, която най-често е представяла нови законопроекти и доклади.. Оказва се, че рекордьор по активност е видинският депутат от БСП Филип Попов. За четири години и 485 заседания едно от остриетата на левицата е  взимал думата 625 пъти!

Самият Попов споделя, че причината за тази активност е непримиримостта му към неправдите, които тихомълком са били внасяни за гласуване. „Натрупаният през годините опит, както и фактът, че Видинският регион е буквално изоставен и репресиран от управлението на  Борисов, са причината за тази моя активност“, казва депутатът.  И допълва, че управлението на ГЕРБ може да бъде описано само с една дума – срутище. Той недоумява как в една парламентарна република премиерът почти през цялото време е отсъствал от парламентаризма. „Във всяко едно изказване съм се ръководил от общата непримиримост на БСП. Четири години, неотстъпно и последователно, водехме политика за слагане на край на паралелната държава и задкулисието“, заявява Филип Попов.

Освен становища по законопроекти и решения на парламента, депутатът от БСП е автор и на десетки питания към министрите на кабинета Борисов-3. Почти всички от тях касаят управленски решения, свързани с родния му Видин и областта. „Няма как да си примирен и равнодушен, когато виждаш как управлението не просто нехае, а целенасочено затрива една от най-проспериращите области в България от близкото минало“, споделя Филип Попов. Той не смята, че рекордът, който е поставил в 44-то НС, е опит за тормоз над управляващите, а е по-скоро опит да бъде разхлабена желязната хватка в която ГЕРБ, по думите му, е стиснал и задушава Видин.

Затова, смята Филип Попов, сега е времето да мислим. И допълва: „Промяната започна от нас самите – в БСП започнахме реформа, която да скъса със задкулисието, с договорките и употребата на партията и държавата за лични цели, за бизнес интереси и за кариеристични амбиции. Отстояхме тази позиция и сега тръгваме с чист образ пред българските граждани и претендираме за промяна на този модел на управление“.

По време на предизборната кампания видинският депутат смята да стигне лично  до избирателите и да ги запознае с решенията, които БСП предлага. На първо място поставя здравеопазването, икономиката, образованието, доходите, справянето с бедността и неравенствата.  И припомня, че левицата има алтернативи не само на думи и не само сега, когато е в предизборна кампания – четири години тези предложения са внасяни като алтернативни закони в парламента, но без резултат.

„Да отидеш да гласуваш не е по-опасно от това да отидеш на пазар. Всеки неупражнил правото си на глас на практика може да счита, че е дал гласа си на ГЕРБ. Каквото и да си говорим, БСП е единствената партия която има капацитета да изрине срутището от властта“, категоричен е Филип Попов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here