Борисов от Шипка: Някои идват на 3-ти март тук, веднъж в годината. Радев: Късно е управляващите да търсят индулгенция за това, че отмениха тържествата на Шипка

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов от Шипка: Някои идват на 3-ти март тук, веднъж в годината....
Държавният глава посъветва кабинета да прочете съкрушителна оценка на Комитета за външна политика на Сената към САЩ

 

Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за това, че отмениха тържествените чествания на Шипка.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев. Той присъства на анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2020 г., предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Както виждате мотивите са били политически, а не здравни. Контрастът между отменените официални чествания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отворените ресторанти и търговски обекти, е очебиен и няма никаква здравна логика“, заяви държавният глава.

„Крайно време е здравните власти да се разберат кой какво говори, кой какво пише, кой какво праща, за да няма този хаос. Защото отмяната на официалната част е в резултат на писмо. Благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше опорочен националният празник“, категоричен бе Румен Радев.

Ако правителството се беше вслушвало по-рано в това, което казвам, нямаше да излезе днес съкрушителната оценка на Комитета за външна политика на Сената към САЩ, коментира още президентът.

„Аз не съм опонент на правителството, а обективен коректив на това, което виждам аз и срещу това, от което негодуват българите.

Това бе коментарът на президента  в отговор на въпрос за казаното от вицепремиера Томислав Дончев, че държавният глава се е позиционирал като най-големия опонент на кабинета.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Ако правителството се беше вслушвало по-рано в това, което казвам, в исканията на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика на Сената към САЩ. Тя отразява всичко, за което говоря от началото на мандата и заради които хората протестираха. Касаят и корупцията в България, и подроненото върховенство на правото, задушената свобода на медиите, политизираната съдебна система“, коментира Радев.

По думите му, ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в посланията на Радев, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор.

Междувременно премиерът Бойко Борисов посети днес Старозагорската епархия. Там той получи благодарствен знак за възстановяването на камбанарията на храм-паметника Рождество Христово в гр. Шипка.

„Някои идват на 3-ти март тук, веднъж в годината, снимат се, а ние ще им възстановим и паметника на Шипка. Тук помогнахме за камбанарията в храма, който пази паметта за героите от Руско-турската освободителна война. Естествено, ще направим на манастира и другото крило, както искате. Оказахме помощ и за джамии в Разград, защото ние живеем в мир. Вашите молби са заповеди за мен. Камбанарията всеки момент щеше да падне и нямаше какво да осветяваме“, посочи Борисов.

„53 метра ще бъде скелето от земята до камбанарията“, каза представителка на фирмата-изпълнител на ремонта.

Не може тези паметници, които пазят паметта на нашите герои, да не бъдат в брилянтно състояние, отбеляза Борисов.

Владиката пък го покани догодина да дойде на 100-годишнината на храма.

Има ли вяра, има народ, има морал, има бъдеще, така че работете. За радост все повече хора се обръщат към църквата, заяви премиерът.

След това министър-председателят посети и местното читалище в града, което в момента се ремонтира със средства, отпуснати от правителството.

„Каква разруха? Ето, ремонтираме, възстановяваме – и паметника на Шипка, и църквата, и читалището“, изреди премиерът Борисов пред кмета на Шипка Василка Панайотова, която благодари на кабинета за отпуснатите средства.

Трябва да се обичаме… обичай врага си. Освен провокации, друго не могат, сподели Борисов пред жител на града, който изрази възмущението си от политическите опоненти на премиера, които са се обединили срещу него.

 

Последни новини

ЕК ще предложи европейски Закон за свободата на медиите

В понеделник “Репортери без граници” публикува своя Световен индекс за свобода на медиите. Докладът подчертава нарастващите различия в рамките на ЕС при предоставянето на...

Белият дом подкрепи превръщането на столицата Вашингтон в 51-ия щат на САЩ

„Създаването на щата Вашингтон, Общността на Дъглас, като 51-ви щат, ще направи нашия Съюз по-силен и по-справедлив“, се казва в изявлението на Службата за...

Борисов се изфука с фланелка от Джейми Варди, в момента почивал, но скоро щял да контраатакува

Въпреки, че няма да се яви в парламентя, Борисов не спира с активностите си  „Благодаря ти Jamie Vardy! Нападател е стратегически пост, но в модерния...

Борисов няма да се яви в НС

Той отговори на критиките на политическите си опоненти, че го е страх да отиде в парламента  Премиерът в оставка Бойко Борисов, който беше опериран по...