Предупреждение: Погасявайте максимално бързо дългове и ипотеки. Идва криза.

BIG5 АКЦЕНТИ Предупреждение: Погасявайте максимално бързо дългове и ипотеки. Идва криза.
Икономическата криза – неизбежна дори при масова ваксинация, смята икономистът проф. Красимир Петров

 

В момента сме в ранните етапи на икономическа депресия. Това заяви пред Bulgaria ON AIR икономистът проф. Красимир Петров.

Той напомни, че се е говорило за икономическа криза далеч преди коронавируса. Експертът подчелрта, че глобалната икономика е в криза и посочи, че ЕС е отчел 7% спад в БВП за миналата година.

Според него икономиката ще бъде в стагнация. Ще се души, ще се дави и в същото време ще имаме инфлация, прогнозира Петров.

Ако имате 1000 лева, най-важното нещо е да си ги пазите, категоричен бе той.

По негови думи най-важното нещо за едно семейство са спестяванията. По тази причина посъветва хората, ако имат дългове и ипотеки, да ги погасяват максимално бързо, минимизирайки разходите. Целта по негови думи била „да не те захапе кризата потънал в дългове“, тъй като това щяло да е катастрофално.

Според Петров моментът е особено подходящ да продаваме имоти, в случай че имаме няколко, тъй като „цените на имотите са надути и опипваме върха на балона“.

По негови думи акциите не са смислена алтернатива, освен ако човек не иска да играе на лотария. Те били свръхнадценени, облигациите според експерта са гарантирано губеща инвестиция.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

„Няма убежища от добри валути, швейцарският франк не е това, което беше. Еврото заприлича повече на гръцка драхма и на италианска лира, отколкото на немска марка. Здрава валута на този етап няма“, категоричен бе икономистът.

Той допълни, че криптовалутите са между 5 и 10 пъти по-рискови, а общите колебания са много големи. Според него криптовалутите може да се сринат в пъти повече от акциите.

Петров изрази убеденост, че ваксините няма да повлияят на икономиката, без значение дали сме масово ваксинирани или не.

Според него не трябва да имаме никакви икономически ограничения, а всеки трябва да носи отговорност за собственото си здраве.

Последни новини

Таксиметровите компании актуализират цените си

 Причината – от 2 май влиза в сила по-висока първоначална такса за такситата Почти всички таксиметрови компании в столицата вече са актуализирали цените си. Причината...

14 кандидати се отказаха от място в парламента – 9 от ДПС, 3 от ГЕРБ-СДС и 2 от ИТН

  ЦИК обяви окончателното разпределение на депутатските мандати  Окончателно ЦИК посочи кои 240 депутати ще заемат място в парламента, като обяви окончателния състав на 45-ото Народно...

Вигенин: Няма да се молим за съставяне на правителство

  БСП ще даде подкрепа, ако такава ѝ бъде поискана  „Ключът дали ще има избори, или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“....

Проф. Михаил Константинов: Ще има правителство с втория мандат, подкрепено от всички

 Ще имаме правителство, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия парламент, излъчено от втория мандат, т.е. на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Прогнозата...