Поредната инспекция на премиера се превърна в предизборна агитация: „Нашата кампания е лесна – само показваме какво сме направили“

BIG5 АКЦЕНТИ Поредната инспекция на премиера се превърна в предизборна агитация: „Нашата кампания е...
Според Борисов светът сега е като една тенджера под налягане

 

„Предизборната кампания на ГЕРБ е лесна, само трябвало да покажат какво са направили. Ние сме доказали едно, че всичко става с работа, работа, работа“. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на поредната си обиколка из страната.

Бойко Борисов този път посети село Драгиново, област Пазарджик. С него бяха и вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

„Голям тормоз ми удари“, заяви Борисов като коментар за това, че кметът му е писал какво е било свършено в града и какво още трябва да се направи. „Аз каквото съм обещал, до последния ден съм го направил“, добави премиерът.

 

Министър-председателят подчерта, че ГЕРБ и правителството са показали, че след големите градове, са се обърнахли и към малките населени места, защото и там живеят хора и те трябва да живеят по същите условия.

По думите му светът сега е като една тенджера под налягане. „Всичко е затворено, захлупено и като се отвори, длъжни са икономитките да тръгнат вертикално нагоре, защото финансите са занулени, даже на минус на всички държави“, посочи още Борисов. По думите му няма някой, който да спечели в тази ситуация.

„Нямаме нито едно неизпълнено обещание. Аз съм голям оптимист и тези, които мислят, че като кажем, че гоним 100 млрд. евро БВП, наистина мислим да го стигнем“, каза премиерът Борисов.

Вицепремиерът Томислав Дончев изтъкна ангажимента за поддържането на високия дял от БВП за образование, който ще достигне 5% в следващите години, както и за увеличаването на разходите за научна и развойна дейност.

„Залагаме осигуряването на нови модерни кабинети за природни науки, дигитализация на учебния процес, дигитални методи на обучение“, уточни Томислав Дончев и отбеляза, че тези приоритети са ключови, за да има страната ни икономика, базирана на знанието и иновациите.

Последни новини

Таксиметровите компании актуализират цените си

 Причината – от 2 май влиза в сила по-висока първоначална такса за такситата Почти всички таксиметрови компании в столицата вече са актуализирали цените си. Причината...

14 кандидати се отказаха от място в парламента – 9 от ДПС, 3 от ГЕРБ-СДС и 2 от ИТН

  ЦИК обяви окончателното разпределение на депутатските мандати  Окончателно ЦИК посочи кои 240 депутати ще заемат място в парламента, като обяви окончателния състав на 45-ото Народно...

Вигенин: Няма да се молим за съставяне на правителство

  БСП ще даде подкрепа, ако такава ѝ бъде поискана  „Ключът дали ще има избори, или ще има кабинет е в ръцете на „Има такъв народ“....

Проф. Михаил Константинов: Ще има правителство с втория мандат, подкрепено от всички

 Ще имаме правителство, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия парламент, излъчено от втория мандат, т.е. на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Прогнозата...