Топ 5 на срамните парламентарни издънки

BIG5 ПРОФИЛ Топ 5 на срамните парламентарни издънки
Парламент в услуга на правителството

 

44-тото Народно събрание ще се запомни с липсата на контрол върху действията на правителството и с пренебрежителното отношение на министър-председателя Бойко Борисов към парламентарната власт. Премиерът само 3 пъти се отзова на общо 15 покани за изслушване. Десетки скандали имаше в парламентарната зала, заради отказа на мнозинството да го извика за да отговори на въпроси на депутатите.

Премиерът така и не стъпи в новата пленарна зала в бившия партиен дом, макар че преди 3 години беше обещал, че ще се отзовава на парламентарните покани, стига да са любезни.

В този Парламент станахме свидетели дори на обсъждане на вот на недоверие към правителството и гласуване на държавен бюджет в отсъствието на премиера.

Срамният опит за рестарт

Това Народно събрание ще се запомни с опита да протака и да тушира общественото напрежение с проект за нова Конституция, писана на коляно. Управляващите внесоха проект за Конституция с множество грешки и това засили усещането а подигравка с основния закон и с очакването за промяна.

Изолиране на журналисти и граждани

Депутатите намериха убежище в бившия партиен дом и се изолираха от медиите и гражданите. Народните представители така се скриха от народа, че журналистическите очи можеха да ги видят само през прозореца на тоалетната.

Отношението към хората с увреждания

Това, което със сигурност не трябва да виждаме в бъдещите парламенти е отношението към хората с увреждания. В това Народно събрание охраната изхвърли дете с увреждане далече от очите на депутатите. В края на мандата лъсна и този срам –  новата пленарна зала, глътнала милиони за ремонт, няма условия за работа на хора с увреждания. Така депутат в количка се закле от място.

Обидите

И този парламент не избяга от традицията – запомни се със срамни сцени и обидни реплики между депутати. Някои от тях ще се помнят дълго.

източник: „Сега“

Последни новини

ЕК ще предложи европейски Закон за свободата на медиите

В понеделник “Репортери без граници” публикува своя Световен индекс за свобода на медиите. Докладът подчертава нарастващите различия в рамките на ЕС при предоставянето на...

Белият дом подкрепи превръщането на столицата Вашингтон в 51-ия щат на САЩ

„Създаването на щата Вашингтон, Общността на Дъглас, като 51-ви щат, ще направи нашия Съюз по-силен и по-справедлив“, се казва в изявлението на Службата за...

Борисов се изфука с фланелка от Джейми Варди, в момента почивал, но скоро щял да контраатакува

Въпреки, че няма да се яви в парламентя, Борисов не спира с активностите си  „Благодаря ти Jamie Vardy! Нападател е стратегически пост, но в модерния...

Борисов няма да се яви в НС

Той отговори на критиките на политическите си опоненти, че го е страх да отиде в парламента  Премиерът в оставка Бойко Борисов, който беше опериран по...