Христо Иванов атакувал Иван Гешев под натиск от Иво Прокопиев

0
504

 

В „Демократична България” даже си били поставили за цел да наложат за главен прокурор техен човек

 

Завидната политическа активност на десния Христо Иванов от лятото насам имала подмолна цел, пише сайтът Lupa.bg, позовавайки се на свои доствоверни източници от „Демократична България“. Те споделиха, че цялата история с атаките срещу главния прокурор е абсолютно на персонална основа – заради бизнесмена Иво Прокопиев.

„Всичко, което прави Христо Иванов, е свързано с това да се дискредитира Гешев – по някакъв начин да го разкарат. За да може Прокопиев да се спаси от делата. Това е цялата история”, коментираха запознати с вътрешнопартийните планове на „демократите”.

В „Демократична България” даже си били поставили за цел да наложат за главен прокурор техен човек.

„По Прокопиев, естествено, кал много и сега нали го цакат – през Цацаров, през Гешев, блокират му всичко… Затова той през ДБ-то си води своята борба за оцеляване. Там няма нищо друго освен това.

Прокопиев отдавна го „заграждат” и скоро ще бъде в ролята на Божков, ако не успее да се отърве”, обясниха пред Lupa.bg вътрешни хора от партията на Христо Иванов.

Те с омерзение признаха, че в България няма нито една партия, в която да има нещо демократично. „Всяка една партия е ЕТ и всеки си гони само личния интерес! Те така са конструирани, че единствено председателят решава какво да се преви – назначава си, уволнява си… прокарва си личните интереси и хора”, убедени са препатили партийци. Техният извод от политическия живот у нас е, че ние всъщност не избираме между БСП, ГЕРБ и т.н., а между Борисов, Нинова, Христо Иванов, Мая Манолова…

Иначе през март миналата година Софийският градски съд наложи пореден запор на Иво Прокопиев. Причината е проверка, която „установила значително несъответствие между имущество и доходи на проверяваното лице за периода 15.08.2008 г. – 15.08.2018 г.“ Блокирани бяха банкови сметки, имоти и лодка на Иво и Галя Прокопиеви. Всичко това стана по искане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, която се ръководи от Сотир Цацаров.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here