Царят е гол в COVID пандемията в България!

BIG5Без категорияЦарят е гол в COVID пандемията в България!

 

Царят е гол! Мега и гигазатварящи се държави в нашата част на света показват сходен тренд на разпространение на вируса с нас. Да, абсолютните числа може да са различни (нагоре или надолу), но тенденциите са съпоставими.

 

Каквото съм писал по темата, вижте назад на стената ми. Сега ще напиша три прости неща: пуснете веднага ваксините – при всякакви условия! Не прилагайте нови затваряния! А към всички нас: нека спазваме мерките (дори и когато не ги харесваме), да имаме дисциплина и съзнание!

Повече от ясно е, че изличаването на вируса е илюзия. Ще трябва да живеем редом с него. С висока лична отговорност.
Нашата част от света се проваля. Провали се заради преувеличаването на опасността. Сега нито вирусът изчезва, нито хората получават спокоен и достоен живот. Затова е абсурдно да продължаваме с истерията.

А в страни като нашата се задава и друг въпрос. Защо система с предостатъчно легла и време за подготовка продължава да излъчва дезертьорски сигнали. Огромно уважение към лекарите, но е едно са лекарите, съвсем друго е болничната система и бизнес.
Не мога да се отърва от усещането, че заради един бизнес, се иска затваряне на други бизнеси. И хора.

А знам, че някъде в хипократовите принципи пишело нещо от сорта на: поне не вреди!
Дано не съм прав. Но виждам, че никой не задава този прост въпрос.

Единственото, което въобще може да осмисли ограничителни мерки, са ваксините. Затова, отново да кажа: пуснете ваксините!

Първан Симеонов, фейсбук

 

[td_block_social_counter]

Последни новини