Тихомир Каменов: Въпросът е защо световните лидери не постъпиха в пандемията като на война

BIG5 ИНТЕРВЮ Тихомир Каменов: Въпросът е защо световните лидери не постъпиха в пандемията като...
Най-доброто решение не е затварянето на бизнеси, а медикаментозно профилактиране, докато се ваксинираме“

 

С този вирус не може да се преговаря и да се сключи договор. Всички са съгласни, че пандемията е една война. Въпросът е защо лидерите на страните в света не постъпиха като на война. Така постъпи само Китай“. Това каза пред БНР бизнесменът Тихомир Каменов, инвеститор в областта на здравеопазването и фармацията, който се включи от Цюрих в предаването „Неделя 150“.

Според него фактът, че нито един съвременен световен политически лидер не е живял в условия на война, е валидното обяснението и отговор на този въпрос.

Най-доброто решение не е затварянето на бизнеси, а медикаментозно профилактиране, докато се ваксинираме. След това да продължават механичните мерки“, смята той и даде пример с Китай, където „хората бяха затворени в домовете им, армията им разнасяше храна по домовете и масово профилактиране с хидроксихлорохин“.

Бизнесменът прогнозира, че до края на годината „светът ще се къпе във ваксини“, но предстои проблем, при който „ще се къпем в доставки от ваксини“, а няма да има кой да иска да се ваксинира.

Тихомир Каменов определи като „перфектната буря по време на изборите“ очаквания пик на заболеваемостта в началото на април.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

По думите му в предизборните платформи на партиите има и вредни предложения, свързани със здравеопазването:

„Търговските дружества имат една много важна роля – те са организационно-правна форма за отчетност и движение на парите в здравеопазването. Като ги премахнете – ще премахнете отчетността. Следователно сегашният хаос ще се превърне в катастрофа“.

За дигиталния европейски сертификат за ваксиниране бизнесменът заяви, че е недемократичен спрямо здравите хора, които се пазят и се профилактират.

Интервюто на Диана Янкулова с Тихомир Каменов в предаването „Неделя 150“ можете да чуете от звуковия файл на БНР тук.

Последни новини

OpenLux: Шефът на „Лукойл“ – собственик на „България мол“

Освен това се оказа, че в “Лукойл” няма броячи за контрол върху потоците горива на входящите и изходящи тръби от нефтокомбината и неговия частен...

Боряна Димитрова: ГЕРБ изгуби битката и в медиите и социалните мрежи

Партията на Слави спечели от активността си по време на кампанията в социалните мрежи, смята социологът  Привържениците на ГЕРБ са разочаровани от липсата на активно...

„Галъп”: България иска кабинет анти-ГЕРБ

64,4 % не вярват, че този парламент ще излъчи правителство, 54,5% искат кабинет на Слави Трифонов, сочи проучването  Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство...

Австрия предлага да бъде домакин на евентуална среща между Байдън и Путин

 Австрия предлага своята столица Виена като място за евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Това стана, след...