“Файненшъл таймс”: Бавене с кабинет ще осуети транш и влизането в еврозоната

0
534
Вестникът отбелязва, че Бойко Борисов се е представил като мениджър, който изгражда инфраструктура в страната, но е изправен и пред обвинения в корупция

 

Процесът на съставянето на кабинет в България ще отнеме време и са възможни нови избори, пише в. “Файненшъл таймс”. Евентуалното забавяне може да попречи на страната да получи нов транш от възстановителния фонд на ЕС и да осуети плановете ѝ да се присъедини към еврозоната през 2024 г., както и към шенгенското пространство за свободно движение, отбелязва авторитетният британски икономически ежедневник.

Статията е със заглавие “Борисов е изправен пред вот срещу истеблишмънта на изборите” и посочва, че премиерът води, но трябва да се бори за съставяне на коалиция, след като съперниците му изключват участие във водено от него правителство.

“Файненшъл таймс” отбелязва, че Бойко Борисов се е представил като мениджър, който изгражда инфраструктура в страната, но е изправен и пред обвинения в корупция.

Посочва се също, че популярният тв водещ Станислав Трифонов е спечелил много повече гласове от очакваните при първото си кандидатиране за парламента с антикорупционна платформа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here