Д-р Николай Михайлов: Борисов се преживява като главатар на мафиотска група

BIG5 ПРОФИЛ Д-р Николай Михайлов: Борисов се преживява като главатар на мафиотска група

 

Това е Дон Корлеоне от едноименния филм, допълни психиатърът

 

Психиатърът д-р Николай Михайлов коментира в „Лице в лице“ по БТВ реакциите на политическите сили след изборите.

 

„И двете страни са в процес на отрезвяване, но по парадокс забелязвам, че ГЕРБ взема инициативата в момента. Това има ясна и определена логика. Това, което направи той (бел. Р. Бойко Борисов) пред своя дувар в Банкя, до джипа, със снежинките отгоре, които го благославяха като икона на българската политическа действителност, това е една много интересна, протекла като изповед манифестация, някакъв моноспектакъл, в който първо се усети човек в ъгъла, спечелил, но загубил.

Едновременно той изрече предупреждения от мафиотския регистър, нека го кажем направо, защото се усети, такава е представата му, че реванш на силите, които в политическия процес са спечелили срещу него, означава, предполага се някакво пряко улично действие, някакво разкъсване на меките тъкани и чупене на кости. Той каза – не правете това, защото ние имаме също здрави момчета, мога да ги призова.

Преживя се в един момент и обяви, че така се преживява като главатар на мафиотска група. Това е Дон Корлеоне от едноименния филм, много лошо“.

„За пореден и много зрелищен начин изповядано, то е много информативно това. Второ – веднага грабва инициативата, защото има инстинкт – той казва – Сега, оттук нататък ще бъдете вие, защото освен нашата тъжба, която може да прилича на нещо, което не е в строг смисъл на думата политика, но е улична политика, с която аз съм биографично запознат, сега вие ще поемете ангажимент за държавата тутакси“, каза д-р Михайлов.

По думите му, надвисва един много голям въпрос във вече риторичната медийна и позиционна борба между ГЕРБ, между Борисов и антиборисов:

„Той е – ние нямаме право да се държим за гушите, докато българският народ е в тежка непредвидима по последствия криза, така че ние трябва да поемем отговорност за държавата. Благоволете да покажете на българския народ вашия държавнически капацитет, защото едно е да пееш песни в студио, или на площад, друго е да управляваш държавата. Каквото и да говорите за мен, казва той в подтекст, а вие много можете да говорите, защото се специализирахте да го правите, с основание или не, не коментира той самия, но няма друг, твърди той, който може да поеме отговорност за тази държава, аз го правя.

Аз съм много едър човек, аз съм допълнително наедрял, аз съм една голяма самохвална риторика, аз съм в този смисъл уникален човек, всички знаят, че съм един възпроизведен, възкръснал Ганьо на трона, аз знам, че много добре е, че съм прост в царството на простите, че хората все още ме обичат, макар че за кратко са някак си разсеяни и поради вашата пропаганда, но много скоро ще им се наложи да тъгуват за мен, защото ще ви видят какво вие можете. А вие няма да можете да съставите правителство“, допълни той.

Последни новини

ЕК ще предложи европейски Закон за свободата на медиите

В понеделник “Репортери без граници” публикува своя Световен индекс за свобода на медиите. Докладът подчертава нарастващите различия в рамките на ЕС при предоставянето на...

Белият дом подкрепи превръщането на столицата Вашингтон в 51-ия щат на САЩ

„Създаването на щата Вашингтон, Общността на Дъглас, като 51-ви щат, ще направи нашия Съюз по-силен и по-справедлив“, се казва в изявлението на Службата за...

Борисов се изфука с фланелка от Джейми Варди, в момента почивал, но скоро щял да контраатакува

Въпреки, че няма да се яви в парламентя, Борисов не спира с активностите си  „Благодаря ти Jamie Vardy! Нападател е стратегически пост, но в модерния...

Борисов няма да се яви в НС

Той отговори на критиките на политическите си опоненти, че го е страх да отиде в парламента  Премиерът в оставка Бойко Борисов, който беше опериран по...