Борисов отказа да е депутат, пали свещ в Рилския манастир

BIG5 АКЦЕНТИ Борисов отказа да е депутат, пали свещ в Рилския манастир

 

Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран, въпреки че спечелих лидерските двубои. Като министър-председател не съм имал имунитет и сега не ми е нужен, обяви премиерът Бойко Борисов.

По-рано транспортният министър Росен Желязков разкри, че все пак, когато получат мандата от президента Румен Радев, ГЕРБ ще предложат Борисов отново да е министър-председател.

„ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват. Нека да се уважаваме – зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите – всички сме български граждани“, написа Бойко Борисов във фейсбук профила си.

Борисов посети за пореден път Рилския манастир, където проведе среща с игумена епископ Евлогий.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Искам да благодаря за цялата подкрепа и да се извиня за това, че три месеца беше затворен пътят. Сега сме го укрепили… защото при тия температури от -3, сега го дават да е 24 градуса, камъкът се пръска. Като извинение, вчера отпуснахме допълнителни пари… за загубата от продажба на свещи“, заяви премиерът.

Припомняме, че вчера от Министерския съвет пренасочиха допълнителни 240 000 лева за издръжката на Светата обител за първото тримесечие на настоящата година.

„Това ни е силата – когато имаме проблем, да го решаваме. Сега ще решим и проблема с БТА, където отпуснахме близо три милиона лева, за да може информацията да е безплатна, а информацията да е достъпна и за малките медии, които не могат да си позволят да плащат“, отбеляза още Борисов.

„Забранил съм да казват бройката, защото са стотици новоизградените църкви и манастири, но всичко това правим за Господа“, хвали се още пред игумена премиерът.

Последни новини

ЕК ще предложи европейски Закон за свободата на медиите

В понеделник “Репортери без граници” публикува своя Световен индекс за свобода на медиите. Докладът подчертава нарастващите различия в рамките на ЕС при предоставянето на...

Белият дом подкрепи превръщането на столицата Вашингтон в 51-ия щат на САЩ

„Създаването на щата Вашингтон, Общността на Дъглас, като 51-ви щат, ще направи нашия Съюз по-силен и по-справедлив“, се казва в изявлението на Службата за...

Борисов се изфука с фланелка от Джейми Варди, в момента почивал, но скоро щял да контраатакува

Въпреки, че няма да се яви в парламентя, Борисов не спира с активностите си  „Благодаря ти Jamie Vardy! Нападател е стратегически пост, но в модерния...

Борисов няма да се яви в НС

Той отговори на критиките на политическите си опоненти, че го е страх да отиде в парламента  Премиерът в оставка Бойко Борисов, който беше опериран по...