„Изправи се! Мутри вън!“ е пред разпад след линч на Хаджигенов

BIG5 АКЦЕНТИ "Изправи се! Мутри вън!" е пред разпад след линч на Хаджигенов

 

„Изправи се! Мутрин вън!“ е на крачка от разцепване, след като днес сутринта Николай Хаджигенов допусна подкрепа от БСП и ДПС за кабинет с участието на коалицията, а преди малко Мая Манолова и Татяна Дончева изключително остро се разграничиха от него. 

 

Манолова обясни, че коалицията е предизборна и Хаджигенов бил съпредседател именно до вота. Предстояло избор на ръководство и говорители на парламентарната група. „Всъщност, не е задължително Хаджигенов да е част от тази парламентарна група, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и ДПС“, заяви Манолова. Сутринта той наистина бе подхвърлил, че ако трябва, ще се жертва да е министър.

„Няма да приемем подкрепа от ДПС и ГЕРБ. А ако някой бленува за министър с техните гласове, няма място в нашата група“, няколко пъти натърти Манолова. Спомена и БСП. „В разговор и пазарлъци с тях не влизаме“, заяви Манолова. Тя заплаши, че всеки, който установи контакти с тях, няма да намери място в групата на „Изправи се! Мутри вън!“.

Засега не е ясна съдбата на още един активист на коалицията – Виктор Лилов. Той написа в „Туитър“, че Хаджигенов е прав. Любопитното е, че ако Хаджигенов вземе мандат от Пловдив, депутат чрез софийска листа става Лилов.

„Сега“ припомня развитието на сагата от по-ранните часове:

„Тази безумна коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, която направихме, сработи. Не е това, което ни се иска, но сработи“, заяви пред БНТ съпредседателят на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов. Не ми харесва тази коалиция, направих нещо, което не ми харесва, но работи, така можем да направим и правителство, каза още той.

Преговори за ново правителство още не се водят, но аз лично съм готов да започна веднага, защото това е важно, обясни Хаджигенов.

„Това, което трябва да направим, е да опитаме да съставим правителство, да опитаме да довършим ламята. Това правителство може да има много кратък живот, за този кратък живот обаче ние трябва да променим Изборния кодекс, за да може следващите избори да имат смисъл – електронно гласуване, видеонаблюдение на избирателните секции, гласуване по пощата“, обобщи Хаджигенов.

„Харесва ли ни или не, гласовете на БСП ни трябват. Нямаме избор без подкрепата на БСП. Как няма да вземем подкрепата на ДПС – какво ще им кажем, не ви искаме гласовете? И ГЕРБ да ни подкрепят – чудесно, това е най-бързият начин да ги ликвидираме“, каза още Николай Хаджигенов.

Новият депутат обясни, че „ако трябва някой от нас да пострада, ще го пожертваме и ще го дадем – да стане министър“. И в отговор на въпрос добави, че и той самият би се пожертвал за министър в рамките на своята компетентност, защото не харесва политиците тип „пенкилер“.

източник: Сега

Последни новини

OpenLux: Шефът на „Лукойл“ – собственик на „България мол“

Освен това се оказа, че в “Лукойл” няма броячи за контрол върху потоците горива на входящите и изходящи тръби от нефтокомбината и неговия частен...

Боряна Димитрова: ГЕРБ изгуби битката и в медиите и социалните мрежи

Партията на Слави спечели от активността си по време на кампанията в социалните мрежи, смята социологът  Привържениците на ГЕРБ са разочаровани от липсата на активно...

„Галъп”: България иска кабинет анти-ГЕРБ

64,4 % не вярват, че този парламент ще излъчи правителство, 54,5% искат кабинет на Слави Трифонов, сочи проучването  Българските избиратели по-скоро биха предпочели да има правителство...

Австрия предлага да бъде домакин на евентуална среща между Байдън и Путин

 Австрия предлага своята столица Виена като място за евентуална среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин. Това стана, след...