Янев на първото заседание на служебния кабинет: Работим на пълни обороти, всичко е под контрол (видео)

0
283

„Ще обсъдим и перспективите  и наложените от пандемията социални мерки и плана за ваксинация“

 

Днес се проведе първото заседание на служебния кабинет.  „Благодаря ви, че сте тук, за да могат да се запознаят колегите с реалната картина, която ще бъде презентирана пред Вас и българското общество. Преди да кажа накратко какво предвиждаме в днешното заседание, бих искал да отворя една скоба и да ви благодаря за повишения медиен интерес, включително към личното здраве на определени министри. Мога да ви уверя, че въпросният министър, за който е имало положителен резултат от тест за COVID-19- станала е грешна в лабораторията, и той не е болен“, заяви в началото на заседаниетъо служебният премиер Стефан Янев, циниран от Нова телевизия.




Той обяви, че на днешното правителствено заседание ще бъдат разгледани няколко текущи въпроса – основно касаещи предстоящи заседания в европейски формати, които ще се проведат другата седмица.

„Ще обсъдим и перспективите  и наложените от пандемията социални мерки и плана за ваксинация. Работим на пълни обороти, всичко е под контрол, очаквайте информация – открита, честна и навременна”, подчерта Янев.

Янев съобщи още, че след заседанието се очаква пред медиите да говорят поне двама служебни министри.

„Ние сме отговорни не само към собственото си здраве, но и към здравето на другите. Министърът, за който имало медийна публикация, че вероятно бил с положителна ковид проба – това не е така. Станала е грешка. Въпросният човек е направил 3 или 4 последователни проби. Има извинително писмо от първата лаборатория“, коментира още служебният премиер.

Ген. Янев подчерта, че служебното правителство ще е прозрачно, почтено и ще покаже професионализъм. „Това ще бъде мотото и движещата сила на нашата работа“, увери той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here