Министър Асен Василев представи екипа си, ще търси увеличаване на приходите от големите данъкоплатци

BIG5АКЦЕНТИМинистър Асен Василев представи екипа си, ще търси увеличаване на приходите от...

 

„Както обещахме, тук сме да представим екипа на Министерство на финансите през следващите месеци до изборите и назначаването на редовно правителство на Република България”. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев на специален брифинг.

 

За зам.- министър е назначена г-жа Виолета Лорер. Тя ще отговаря за бюджетната сфера.

Ваня Стойнева е другото назначение в екипа на министъра. Тя ще проеме ресор възстановяване на европейските средства, евросредствата, отчетени по програмите, държавните помощи и координация по Плана за възстановяване.

Трети зам.-министър е Моника Бийчър.

„По устройствен правилник назначаването й е позволено, въпреки че не е често срещано в министерството”, заяви Василев. „Назначаването й е оправдано, тъй като имаме няколко тежки задачи, свързани с одита на европейските средства”. В ресора й ще влезе Дирекция централно възлагане на обществени поръчки.

„Г-н Спецов и г-н Тонев поемат двете приходни агенции”, заяви служебният финансов министър. С решение на Министерски съвет от днес Румен Спецов е назначен за директор на Национална агенция по приходите. Павел Тонев поема ръководството на Агенция „Митници”.

„За приходната агенция – основните задачи, които съм поставил, е да се увеличат приходите. Това ще стане като се фокусираме върху големите данъкоплатци и се премахне терора, който стои над малките данъкоплатци. Фокус върху фирми, които потребяват държавен ресурс и всички техни подизпълнители. Там се установяват сериозни липси”, посочи министърът.

По думите му са начислени над 4 милиарда лева вземания, а са събрани едва малко над 2 милиарда лева.

източник: Епицентър

[td_block_social_counter]
spot_img

Последни новини