Стамен Янев за уволнената шефка на БАИ: Нормално е да има разочарование

BIG5ПРОФИЛСтамен Янев за уволнената шефка на БАИ: Нормално е да има разочарование

“Аз съм на поста като експерт. Ние с екипа буквално сме спали тук, за да реализираме инвестиции за 800 млн. лева“, оплаква се Трифонова

 

Нормално е, когато си заемал определена публична позиция и я напускаш, да има разочарование, но когато става въпрос за ефективност в администрацията не са нужни мотиви съгласно чл. 19а на Закона за администрацията. Това каза в коментар за Агенция „Фокус“ директорът на Българската агенция за инвестиции.

Коментарът му е във връзка с уволнението на директорката на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Десислава Трифонова, която вчера се оплака пред медиите как била „буквално изхвърлена“ от агенцията.

„Днес (бел.ред.- в четвъртък) в 11.00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождаване без предизвестие. Не разбирам защо бях изхвърлена по този начин. Не заслужавам ли някакво нормално отношение?“, пита тя пред медиите.

„Няма нередности в агенцията, няма мотиви за смяната ми. Това е чист реваншизъм. Няма никакви мотиви за моето отстраняване от поста. Аз съм на поста като експерт. Това се прави в период на криза“, отбеляза Трифонова. „Ние с екипа буквално сме спали тук, за да реализираме инвестиции за 800 млн. лева“, отчете тя.

„Искам да разбера защо съм освободена от поста си. Министърът дори не ме познава, за да е недоволен от работата ми. Това ли е начинът за управление на държавата в момента? Това се случва пред очите на инвеститорите“, коментира още освободената директорка.

Стамен Янев обясни защо е приел поста, на който досега е била Десислава Трифонова: „Бях поканен от новия министър, за да продължа там, където съм работил повече от 5 години. Министърът има за основен свой приоритет привличането на инвестиции и търси ефективност за краткия мандат на това правителство“, обясни той.

Досега Янев беше заместник на предишния министър на икономиката Лъчезар Борисов. Преди това беше изпълнителен директор на агенцията за инвестиции от началото на 2015 г.

 

[td_block_social_counter]
spot_img

Последни новини