Министър Асен Василев представи екипа си, ще търси увеличаване на приходите от големите данъкоплатци

0
354

 

„Както обещахме, тук сме да представим екипа на Министерство на финансите през следващите месеци до изборите и назначаването на редовно правителство на Република България”. Това заяви служебният министър на финансите Асен Василев на специален брифинг.

 

За зам.- министър е назначена г-жа Виолета Лорер. Тя ще отговаря за бюджетната сфера.

Ваня Стойнева е другото назначение в екипа на министъра. Тя ще проеме ресор възстановяване на европейските средства, евросредствата, отчетени по програмите, държавните помощи и координация по Плана за възстановяване.

Трети зам.-министър е Моника Бийчър.

„По устройствен правилник назначаването й е позволено, въпреки че не е често срещано в министерството”, заяви Василев. „Назначаването й е оправдано, тъй като имаме няколко тежки задачи, свързани с одита на европейските средства”. В ресора й ще влезе Дирекция централно възлагане на обществени поръчки.

„Г-н Спецов и г-н Тонев поемат двете приходни агенции”, заяви служебният финансов министър. С решение на Министерски съвет от днес Румен Спецов е назначен за директор на Национална агенция по приходите. Павел Тонев поема ръководството на Агенция „Митници”.

„За приходната агенция – основните задачи, които съм поставил, е да се увеличат приходите. Това ще стане като се фокусираме върху големите данъкоплатци и се премахне терора, който стои над малките данъкоплатци. Фокус върху фирми, които потребяват държавен ресурс и всички техни подизпълнители. Там се установяват сериозни липси”, посочи министърът.

По думите му са начислени над 4 милиарда лева вземания, а са събрани едва малко над 2 милиарда лева.

https://www.facebook.com/watch/?v=387090032706683

източник: Епицентър

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here