Наглост! Уволнената от БАИ Деси Трифонова веднага назначена във фонд „Земеделие“

0
658

Възстановена като експерт в дирекция „Договориране“ на европроекти във фонда, който разпределя милиарди за земеделие от ЕС всяка година

Десислава Трифонова, която в четвъртък спретна шумен скандал затова, че е уволнена от Българската агенция за инвестиции се оказа, че си пази от 3 години щат в Държавен фонд „Земеделие“ и е върната там мигновено в деня на освобождаването ѝ на 13 май.

„Трифонова от три години е все командирована по различни ведомства. Основният ѝ щат обаче си стои във фонд „Земеделие“. Сега автоматично по Закона за държавния служител идва за възстановяване на позиция тук. Нямам поле за действие“, коментира пред колегите от „Медиапул“ Васил Грудев, шеф на Държавен фонд „Земеделие“.

Десислава Трифонова е възстановена като експерт в дирекция „Договориране“ на европроекти във фонда, който разпределя милиарди за земеделие от ЕС всяка година.

„Помолена е да излезе в дълъг неплатен отпуск“, добави Грудев.

Реално обаче няма никакви гаранции, че Трифонова ще се съобрази с молбата му. През всичките тези години Десислава Трифонова е известна във фонд „Земеделие“ с тесните си връзки с ДПС. Самата тя в петък пред бТВ заяви, че не е член на нито една партия и акцентира върху това, че има 10-годишен опит в държавната администрация. Била е ръководител на отдел във фонд „Земеделие“, работила е в Министерството на финансите и е била съветник в Министерския съвет, в екипа на вицепремиера Марияна Николова. От там били и служебните ѝ контакти с бившия икономически министър Лъчезар Борисов. Завършила е право в СУ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here