Министър Петков ще сезира БНБ за отказа на ББР да предостави информация за кредитните досиета

0
326

Според министъра на икономиката ББР е много ликвидна в момента и изглежда напълно стабилна и в перфектно финансово състояние

 

УС на ББР е отказала да предостави на Одитния комитет кредитните досиета, съобщи министър Петков. Ще сезира БНБ за отказа. Това обяви министърът на икономиката Кирил Петков на извънреден брифинг, предава БНТ.

„Информацията за кредитния одит е готова, но няма да ви я дадем“, това беше точният цитат уточни още Петков.

„За мен това е нарушение на Закона за независими одит. Тази сутрин ще сезирам Българската народна банка и се надявам Одитният комитет да има достъп до информацията за кредитните досиета, както законът го повелява“, заяви още Петков.

„Искам тази банка да заработи перфектно до края на този мандат. Това е задачаката на моя мандат. Ако Одитният комитет няма достъп до информацията тази стъпка не може да бъде направена“, допълни Петков.

Аз като орган в момента не мога да ги задължа да направят нищо, за това се надявам БНБ да ги задължат, уточни Петков.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

„Ние нямаме време да си играем на показал, не показал. Искаме веднага да вкараме цялата ликвидност в помощ на малкия и средния бизнес“, каза още Петков.

По думите му, ББР е много ликвидна в момента и изглежда напълно стабилна и в перфектно финансово състояние.

„В този момент нашата задача, която ще чуете до края на седмицата, е да имаме една обща програма всичките институции, от които можем да финансираме малките и средни предприятия, да имат едни общи правила“, каза Петков.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here